Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)

Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) lavkarbo Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) lavkarbo Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)
– Kjempegode, supersprø keto pepperkaker uten nøtter! Dette har vi fantasert om lenge, og vi har fått utallige henvendelser om nøttefri keto pepperkaker. I år var året vi turte eksperimentere, for vi hadde helt ærlig ikke store forhåpninger til å få det til, men jaggu!

Inspirasjonen

Oppskriften på nøttefri keto pepperkaker er inspirert av vår oppskrift på keto krumkaker, faktisk. Mange av de samme ingrediensene, bare i helt andre mengdemål, og ikke minst baketeknikk. Som vi nevnte hadde vi ikke store forhåpninger til å få til sprø, gode, nøttefri pepperkaker i det hele tatt. Oppgaven virket på en måte umulig. Men er det en ting vi har lært i disse årene vi har holdt på med kjøkkeneksperimentering, så er det at ingenting er umulig! Ideer skal i alle fall ikke skrotes før vi har forsøkt.

Ingrediensene i nøttefri keto pepperkaker!

Ingrediensene er ikke så mange faktisk. Pofiber, avfettet linfrømel (kan byttes ut med ca halve mengden Fiberhusk), Monster fibersirup, Finesse Bakesukker, smør, egg, bakepulver og vårt hjemmelagde pepperkakekrydder (i oppskriften har vi skrevet 2-3 ts. Vi ELSKER masse krydder og har gått for 3 teskjeer.) Nå er det faktisk ganske nøyaktig 4 år siden vi postet vår første oppskrift på pepperkaker, og jeg kjenner jeg blir en smule rørt. Tenk at 4 år har gått siden vi startet Fett & Forstand! Det å se tilbake på de første innleggene og bildene er veldig gøy, for man kan helt tydelig se utviklingen. Derfor bestemte vi oss for å lage den samme formen og mønster på våre pepperkakemenn, bare i nytt oppsett.  Vi har brukt glasuren i kransekakeoppskriften vår som pynt (NB: det blir mye glasur, men det er nesten umulig å lage mindre mengde, så ha det i mente).

Bytting av ingredienser?

Uten å ha forsøkt alternativer anbefaler vi å bruke produktene beskrevet i oppskriften for garantert bra resultat.

 • Det KAN tenkes at Sukrinsirup Gold kan benyttes.
 • Avfettet linfrømel kan byttes mot halve mengden Fiberhusk – den finmalte typen. For den grovere varianten som Änglamark fra Coop bør man har i lik mengde som avfettet linfrømel. Her må man bare prøve seg frem.
 • Finesse Bakesukker og Sukkr Bakesukkr kan brukes om hverandre. Vi har ingen erfaring med den “nye Tagatesse” så her kan vi ikke komme med noen tips. Monster TagaSØTT er til salgs igjen på tights.no – og denne har vi erfart har veldig like bakeegenskaper som Finesse og Sukkr Bakesukkr, men vi kan ikke garantere resultatet. Ingen andre typer søtningsstoffer enn dette bør anvendes til denne oppskriften da de ikke har samme egenskaper.

Flere juleoppskrifter

Du finner haugevis av juleoppskrifter på nettsiden vår, og nyest ut er kransekakestenger, julegranola, vepsebol, krumkaker, multekrem, og mer kommer. Trykk her for direktelink til hovedkategorien “Jul”.

Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 32 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Bland sammen pofiber, avfettet linfrømel/Fiberhusk og bakepulver.
 2. Ha Monster fibersirup og Finesse bakesukker i en kjele og varm opp på middels høy varme til det slutter å dampe, og sukkermassen endrer farge fra gulaktig til veldig lys gyldenbrun. Dette tar ca 3-4 minutter. Hvis du har et termometer bør temperaturen være ca 150 grader.
 3. Trekk kjelen til side og rør inn smør og deretter pepperkakekrydder. Ikke fortvil om det skiller seg, det går helt fint.
 4. Spe melblandingen i og rør godt med en slikkepott eller lignende. Deigen vil nå se ganske kornete ut, og kanskje skille ut fett. Igjen, det går helt fint.
 5. Når deigen er avkjølt nok til at du greier å ta i den med hendene uten at det er ubehagelig, knar du egget i, gjerne for hånd, til du får en fast og fin deig. La deigen hvile i 5-10 minutter. Hvis deigen nå er for løs kan du ha i bittelitt mer pofiber til du oppnår rett konsistens.
 6. Deigen trenger ikke hvile i kjøleskap før utkjevling.

Klar for utstansing og steking!
 1. Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Forbered et stekepapirkledd bakebrett.
 2. Kjevle deigen ut mellom to flergangs-bakeark eller lignende (vi kjøpte våre på Clas Ohlson, geniale!) til 2-3 mm tykkelse.
 3. Trykk ut ønskede former og løft de forsiktig over på stekebrettet.
 4. Stek nest nederst i ovnen i 8-10 minutter - avhengig av tykkelse og størrelse. For veldig små figurer anbefaler vi enda kortere steketid. Følg godt med så pepperkakene ikke brenner seg.
 5. Ta stekebrettet ut av ovnen og la pepperkakene avkjøle noen minutter før du har de over på rist. De blir sprø relativt kjapt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.