Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 32 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen pofiber, avfettet linfrømel/Fiberhusk og bakepulver.
  2. Ha Monster fibersirup og Finesse bakesukker i en kjele og varm opp på middels høy varme til det slutter å dampe, og sukkermassen endrer farge fra gulaktig til veldig lys gyldenbrun. Dette tar ca 3-4 minutter. Hvis du har et termometer bør temperaturen være ca 150 grader.
  3. Trekk kjelen til side og rør inn smør og deretter pepperkakekrydder. Ikke fortvil om det skiller seg, det går helt fint.
  4. Spe melblandingen i og rør godt med en slikkepott eller lignende. Deigen vil nå se ganske kornete ut, og kanskje skille ut fett. Igjen, det går helt fint.
  5. Når deigen er avkjølt nok til at du greier å ta i den med hendene uten at det er ubehagelig, knar du egget i, gjerne for hånd, til du får en fast og fin deig. La deigen hvile i 5-10 minutter. Hvis deigen nå er for løs kan du ha i bittelitt mer pofiber til du oppnår rett konsistens.
  6. Deigen trenger ikke hvile i kjøleskap før utkjevling.

Klar for utstansing og steking!
  1. Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Forbered et stekepapirkledd bakebrett.
  2. Kjevle deigen ut mellom to flergangs-bakeark eller lignende (vi kjøpte våre på Clas Ohlson, geniale!) til 2-3 mm tykkelse.
  3. Trykk ut ønskede former og løft de forsiktig over på stekebrettet.
  4. Stek nest nederst i ovnen i 8-10 minutter - avhengig av tykkelse og størrelse. For veldig små figurer anbefaler vi enda kortere steketid. Følg godt med så pepperkakene ikke brenner seg.
  5. Ta stekebrettet ut av ovnen og la pepperkakene avkjøle noen minutter før du har de over på rist. De blir sprø relativt kjapt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/pepperkaker-keto-glutenfri-nottefri/