Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)

Kransekake! (Keto, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Kransekake! (Keto, Sukkerfri) – NAILED IT! Ikke akkurat den enkleste kaken å lage, men veldig enkel å like! Vi har tidligere forsøkt å lage kransekake med Sukrinmelis men fikk de ikke seige inni. Vi har også forsøkt med Tagatesse med da ble de for harde! Det nye fantastiske produktet Finesse bakesukker  fraFunksjonell Mat er PERFEKT i denne oppskriften. Sprø utpå og seige inni, akkurat slik kransekake bør være!

Vår sukkerfri keto kransekake er basert på den tradisjonelle oppskriften på kransekake, men uten sukker, og mindre volum søtning siden Finesse Bakesukker er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Heldigvis er nøtter både lavkarbo og keto, så her trengte vi ikke leke mat-kjemikere i like stor grad som i mange andre oppskrifter. Istedenfor å skolde mandler og styre værre, har vi valgt å bruke mandelmel som i prinsippet er akkurat det samme. Skulle du likevel ønske å skålde mandlene selv finner du en fin fremgangsmåte her. Vi anbefaler å håndkverne mandlene med en mandelkvern eller en god kjøkkenmaskin med rasp! Det anbefales ikke å bruke blender eller lignende, mandlene får “juling” og vil slippe fett.

Vår keto-kransekake er pytet med snøkrystaller og silkebånd, begge kjøpt på Nille. Kransekakeformene er av merket Sabor – “Smak” – kjøpt på Kitchn. Oppskriften holder til å fylle alle formene, og gir dermed 18 ringer + pluss overskudd faktisk! Hørte jeg kransekakestenger dyppet i sukkerfri sjokolade, anyone?! Kransekakeringene slapp lett fra formen på grunn av produktets non-stick overflate. Jeg HATER å slåss mot kranglete kakedeig!

Har du en god kjøkkenmaskin liggende med mange deler, har du kanskje kjøttkvern og pølse-horn. Tips er å kjøre kransekakemassen gjennom den lille (vanligvis 11 mm i diameter) så får du perfekte kransekake-ringer! Hvis ikke kan du selvsagt bruke god, gammeldags håndkraft. Redskapet er halve jobben, og vel så det! Kransekaka vår ble litt kompakt fremfor lang og elegant, så det kan godt hende jeg er helt på villspor hva tykkelse angår. Uansett er det deig nok i massevis, så bare “peis på” som vi sier her nord!

Vi har laget en klassisk melisglasur, med en blanding av SukrinMelis og finknust Finesse Bakesukker for perfekt konsistens! Finesse bidrar til at glasuren blir “seig-hard”, hvis det gav mening.

Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

 

Kransekake (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: et stk 18-ringers Kransekake
Ingredienser:

Glasur
 • 50-60 g Sukrinmelis
 • 30 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker - finknuses i blender
 • 20 g eggehviter
 • ¼ ts Hvitvineddik (annen type eddik, eller sitronsaft går også bra)
Fremgangsmåte:
 1. Kvern mandlene for hånd eller i en god kjøkkenmaskin med rasp. Ikke knus mandlene i blender og lignende, se hovedinnlegg for tips.
 2. Finknus Finesse Bakesukker i en blender eller lignende.
 3. Bland sammen knuste mandler, mandelmel og søtning.
 4. Kna inn eggehviter for hånd, litt etter litt.
 5. Sett deigen kjølig over natta.
 6. Se hovedinnlegg for tips til å lage jevne, fine pølser ved hjelp av kjøkkenmaskin - eller rull ut pølser for hånd og fordel i formene. Trykk de godt sammen i skøytene.
 7. Forvarm ovnen til 200C.
 8. Stek i ovnen i ca 10-12 minutter, følg godt med så de ikke blir for brune.
 9. La de avkjøle helt i formen.

Glasur
 1. Pisk sammen alle ingrediensene - Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den jobbe noen minutter for å få superhvit og luftig glasur! Spe på med litt mer Sukrinmelis om glasuren blir for løs.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 361 - Fett: 26,1 - Karbohydrater: 4,4 - Protein: 17,8

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

3 Comments

 1. Pingback: Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) - Fett & Forstand

 2. Pingback: Multekrem! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

 3. Pingback: Hjemmelaget kakestrøssel! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.