Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri)

Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri)

Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri)

Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri)

Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri) – Noe av det aller enkleste og beste man kan lage til Jul! Vi liker brente mandler med litt flaksalt. Det er også veldig godt med litt kanel, pepperkakekrydder og faktisk chilipulver! Har du prøvd brente mandler med litt kakaopulver? NYDELIG!

Jeg husker jeg tok med brente mandler på jobb en dag, riktig nok før jeg la om til keto. Heldigvis kan man vel si, for etterpå fikk jeg så mange forespørsler at jeg var nødt å lage kilosvis til karene på jobb, og sukker er jo (desverre) billigere enn søtningsmidler som er innafor på keto og lavkarbo.

Vi er klar over at Tagatesse er umulig å få tak i for tiden, men for deg som har en liten dæsj igjen anbefaler vi å prøve disse sukkerfri brente mandlene! Har du ikke Tagatesse men har superlyst på brente mandler kan du bytte ut Tagatesse med Finesse bakesukker  + Sukrinsirup Gold fra Funksjonell Mat! Resultatet blir en anelse mer klissete, men smaken er like god!

Brente Mandler kan du også bruke til topping på kaker, karamellpudding og multekrem! Kun fantasien setter grenser.

Brente Mandler (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 0,5 dl vann
  • 150 g mandler
  • 50 g Tagatesse (alternativt 35 g Finesse og 15 g Sukrinsirup Gold)
  • 1 ss smør
  • flaksalt, kanel, pepperkakekrydder eller andre krydder (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Ha Tagatesse og vann i en tykkbunnet kjele - gjerne jernpanne/gryte om du har.
  2. Kok på medium + varme til vannet har fordampet.
  3. Ha i mandler og stek til mandlene er godt glaserte med karamell. Bruk en gjerne en slikkepott som tåler høy varme, og sjekk karamellmassen etterhvert ved å ha det i kaldt vann. Karamellen skal bli knasende hard. Mandlene lager gjerne litt "knitrelyder" når de begynner å bli ferdige.
  4. Rør inn smør og fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir. Skill de så godt det lar seg gjøre. Krydre med ønsket krydder og la avkjøle helt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 419 - Fett: 34,1 - Karbohydrater: 4,9 - Protein: 12

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

One Comment

  1. Pingback: Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.