Brente Mandler (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 0,5 dl vann
  • 150 g mandler
  • 50 g Tagatesse (alternativt 35 g Finesse og 15 g Sukrinsirup Gold)
  • 1 ss smør
  • flaksalt, kanel, pepperkakekrydder eller andre krydder (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Ha Tagatesse og vann i en tykkbunnet kjele - gjerne jernpanne/gryte om du har.
  2. Kok på medium + varme til vannet har fordampet.
  3. Ha i mandler og stek til mandlene er godt glaserte med karamell. Bruk en gjerne en slikkepott som tåler høy varme, og sjekk karamellmassen etterhvert ved å ha det i kaldt vann. Karamellen skal bli knasende hard. Mandlene lager gjerne litt "knitrelyder" når de begynner å bli ferdige.
  4. Rør inn smør og fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir. Skill de så godt det lar seg gjøre. Krydre med ønsket krydder og la avkjøle helt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 419 - Fett: 34,1 - Karbohydrater: 4,9 - Protein: 12
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/brente-mandler-keto-sukkerfri/