Kransekake (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: et stk 18-ringers Kransekake
Ingredienser:

Glasur
  • 50-60 g Sukrinmelis
  • 30 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker - finknuses i blender
  • 20 g eggehviter
  • ¼ ts Hvitvineddik (annen type eddik, eller sitronsaft går også bra)
Fremgangsmåte:
  1. Kvern mandlene for hånd eller i en god kjøkkenmaskin med rasp. Ikke knus mandlene i blender og lignende, se hovedinnlegg for tips.
  2. Finknus Finesse Bakesukker i en blender eller lignende.
  3. Bland sammen knuste mandler, mandelmel og søtning.
  4. Kna inn eggehviter for hånd, litt etter litt.
  5. Sett deigen kjølig over natta.
  6. Se hovedinnlegg for tips til å lage jevne, fine pølser ved hjelp av kjøkkenmaskin - eller rull ut pølser for hånd og fordel i formene. Trykk de godt sammen i skøytene.
  7. Forvarm ovnen til 200C.
  8. Stek i ovnen i ca 10-12 minutter, følg godt med så de ikke blir for brune.
  9. La de avkjøle helt i formen.

Glasur
  1. Pisk sammen alle ingrediensene - Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den jobbe noen minutter for å få superhvit og luftig glasur! Spe på med litt mer Sukrinmelis om glasuren blir for løs.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 361 - Fett: 26,1 - Karbohydrater: 4,4 - Protein: 17,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/kransekake-keto-sukkerfri/