Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri)

lavkarbo Karbonadesmørbrødlavkarbo KarbonadesmørbrødKarbonadesmørbrød! (keto, glutenfri)Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri) – Karbonadesmørbrød er en klassisk rett fra det norske kjøkkenet, og det er en av våre favoritter. I dette blogginnlegget skal vi fortelle deg alt du trenger å vite for å lage det perfekte karbonadesmørbrødet, hvordan du lager det, og hva du kan servere det med.

En norsk klassiker med uendelige variasjonsmuligheter

Et karbonadesmørbrød består vanligvis av en karbonade, enten plassert mellom to skiver med brød, eller på toppen av en skive brød. Karbonadesmørbrødet er toppet med en rekke ingredienser, som for eksempel salat, tomat, agurk, sprøstekt eller stekt løk, ertestuing. Det er også vanlig å ha på en eller annen form for saus, for eksempel; sennep, ketchup, dressing eller majones. Noen liker også å ha på en skive med ost, bacon og/eller speilegg.

Enkel oppskrift på karbonader for et deilig og mettende keto-måltid

For å lage et karbonadesmørbrød, begynn med å lage karbonadene. De man får kjøpt på butikken inneholder nemlig endel fyllstoffer som vi på keto bør unngå. Dessuten er hjemmelagd alltid best. Til hjemmelagde keto karbonader trenger du kjøttdeig, egg, fløte, salt, pepper og eventuelle krydder du liker. Bland alt sammen og form karbonader. Vi liker å forsteke de i stekeovn, både for enkelhetsskyld, samt at de er helt supre å fryse!  Etter forsteking i ovnen steker vi dem på middels høy varme til de får en deilig skorpe, ca 1-2 minutter på hver side.

Mens karbonadene stekes, kan du forberede brødet. Velg ditt favoritt lavkarbo-brød, og rist det gjerne. Vi har en haug av gode og keto-vennlige brød på bloggen. En av våre favoritter, avbildet her, er Fiberbrød i langpanne.

Slik lager du det ultimate karbonadesmørbrødet

For å få det ultimate karbonadesmørbrødet er det viktig du topper det med det DU liker. Noen forslag til toppinger som får våre ganer til å løpe i vann følger her:

Det er mange måter å tilpasse karbonadesmørbrødet på, og det kan serveres som en frokost, lunsj eller middag. Alt i alt er karbonadesmørbrød en enkel og deilig matrett som kan tilpasses etter dine personlige smaker. Prøv å lage det neste gang du trenger et raskt og enkelt måltid! Under følger oppskrift på to fulle stekebrett med karbonader, nok til ca 12 stykk forstekte karbonader som enkelt kan fryses, og freses i panna for et raskt og enkelt måltid.

Karbonader
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 - 14 stk
Ingredienser:
 • 400 g kjøttdeig av storfe
 • 600 g kjøttdeig av svin eller kylling
 • 2 egg
 • 2 dl fløte
 • 1,5 ts salt
 • 1 tspepper
 • 1 ts løkpulver
 • ½ ts muskatnøtt
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 220°C.
 2. Bland sammen kjøttdeigene og salt i et par minutter.
 3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen.
 4. Spe i blandingen i kjøttdeigen i en tynn stråle.
 5. Form karbonader på ca 100 g hver på to separate stekebrett kledd med bakepapir.
 6. Stek begge brettene ovnen i ca 15 minutter - bytt plasseringen på stekebrettene etter halve tiden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 191,8 - Fett: 13,52 - Karbohydrater: 0,72 - Protein: 16,77

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.