Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)

Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri) Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri) REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)
– Nydelig og enkelt keto-vennlig fiberrikt langpannebrød, laget med få ingredienser.

Inspirasjonen!

Denne oppskriften er en modifisert utgave av vår oppskrift på langpannebrød, et brød vi baker relativt ofte. Det hender at vi har i andre ingredienser enn det som står i oppskriften, avhengig av hva vi har i hus. Denne versjonen er basert på en slags slumping av den oppskriften. Resultatet ble et fiberrikt langpannebrød med god konsistens og tyggemotstand.

Ingrediensene!

Vi er veldig glad i hampfrø fra Tights. Hampfrø har mange potensielle helsefordeler, som for eksempel en utmerket kilde til protein og fett. De er også en utmerket kilde til vitamin E og mineraler som fosfor, kalium, natrium, magnesium, svovel, kalsium, jern og sink, samt omega 3 og 6. Hampfrø fås også kjøp på de fleste helsekostbutikker. Linfrø fås kjøp på de aller fleste dagligvarebutikker, og er essensiell i denne oppskriften på grunn av sine fortykkende og bindende bakeegenskaper.

Matprep!

Alle har vi dager der vi bare ikke makter å lage mat, og dessverre finnes det ikke ferdig brødmat å få kjøpt i butikken som er skikkelig keto-vennlig. Selv den enkleste oppskrift kan virke som et skikkelig ork av og til, og derfor er det veldig fint å kunne ha brødmat liggende i fryseren så har man på lager når man ikke orker å bake. Vi er mennesker, og av og til strekker ikke energinivået til. Bruk en dag du har overskudd til å planlegge for de dagene du ikke har det, det gjør keto så mye enklere. Skivene tines raskt på kjøkkenbenken, og enda raskere noen sekunder i mikrobølgeovn, eller i brødristeren.

Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Knus linfrø og hampfrø i en blender eller lignende.
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensen og ha deretter i de våte ingrediensene.
  4. La svelle i ca 5 minutter.
  5. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
  6. Det i 16 like deler og avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 235,49 - Fett: 19,13 - Karbohydrater: 1,83 - Protein: 10,04

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

4 Comments

  1. Pingback: Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Kan vi bruke noe annet enn hampfrø og pofiber? Det er det jeg mangler nemlig🙈 mvh

  3. Pingback: Italiensk salat! (keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.