Langpannebrød! (keto, glutenfri)

Langpannebrød! (keto, glutenfri)Langpannebrød! (keto, glutenfri)Langpannebrød! (keto, glutenfri)Langpannebrød! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Langpannebrød! (keto, glutenfri)
– Kjempegodt keto-vennlig langpannebrød laget med få ingredienser og uten fiberhusk!

Idèen!

Denne oppskriften er en slags videreutvikling av vårt grovbrød i mikro. Vi hadde flytende eggehviter som måtte brukes opp, og ville i tillegg finne ut hvordan man kan steke kopp-brød oppskriftene uten mikrobølgeovn, noe mange har spurt om. Resultatet ble et supergodt langpannebrød uten den “kakete” konsistensen mange keto/lavkarbobrød har, og med få ingredienser.

Ingrediensene!

Vi har for lengst lagt vår elsk på hampfrø som vi før brukte å kjøpe på iHerb, men som Tights heldigvis har tatt inn. Hampfrø har mange potensielle helsefordeler, som for eksempel en utmerket kilde til protein og fett. De er også en utmerket kilde til vitamin E og mineraler som fosfor, kalium, natrium, magnesium, svovel, kalsium, jern og sink, samt omega 3 og 6. Hampfrø fås også kjøp på de fleste helsekostbutikker. Linfrø fås kjøp på de aller fleste dagligvarebutikker, og er essensiell i denne oppskriften på grunn av sine fortykkende og bindende bakeegenskaper. Fiber-X er sukkerroefiber, det får du kjøpt på Tights.no og helsekost.

Bytting av ingredienser?

Har du ikke sukkerroefiber kan du ha i 40 g mer pofiber, men konsistensen blir ikke det samme og brødene kan oppleves noe bløtere. Har du ikke tilgang på hampfrø, kan solsikkefrø være et godt alternativ. Vil du ha et enda mer proteinrikt brød kan du fint bruke 8 dl flytende eggehviter, istedenfor eggehviter og vann.

Langpannebrød! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 120 g smeltet smør
  • 5 dl flytende eggehvite
  • 3 dl vann
  • 150 g linfrø
  • 120 g hampfrø eller solsikkekjerner
  • 80 g pofiber
  • 60 g Fiber-X
  • 3 ts bakepulver
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Knus linfrø, hampfrø og Fiber-x i en blender.
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensen og ha deretter i de våte ingrediensene.
  4. La svelle i ca 5 minutter.
  5. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
  6. Det i 16 like deler og avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 208 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 9,6

 

One Comment

  1. Pingback: Fiberbrød i langpanne! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.