Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri)

Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri)Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no 
Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri)
– Når du er fysen på noe å ha pålegget på, men ikke har tid til å bake, er dette nydelige grovbrødet redningen! Nybakt grovbrød med god tyggemotstand på 1-2-3!

Idéen!

Det finnes mange oppskrifter der ute på keto mug bread, eller koppbrød, 90 sekunders brød osv. Kjært barn har mange navn. Vi spiste nesten kun koppbrød når vi la om til keto. På det tidspunktet hadde vi ikke begynt å eksperimentere så mye med ulike brødoppskrifter, og dessuten syntes vi koppbrød var enkelt, og smakte helt ok. Vår hverdag har i lang tid vært preget av blant annet stress og sorg, og derfor har baking ikke vært høyt på prioriteringslisten. Det har gått mye i Brisk, middagsrester og osteknekkis til lunsj (og til middag for den saks skyld). Denne helgen savnet vi brød, men energien er fremdeles ikke helt på topp og derfor tydde vi til enkle løsninger. Kenneth hadde lyst på grovbrød, og dermed ble denne oppskriften født.

Ingrediensene!

Vår aller første oppskrift “Minibrød på 90 sekunder” er, som mange andre oppskrifter på keto mugbread, laget på mandelmel, og bærer dessverre preg av den klassiske “marsipanfølelsen” mange keto og lavkarbobrød har. Noen syns det er helt greit, mens andre fordrar ikke smaken av mandler i bakst, inkludert Ena-Maria. Det er ikke første gang vi har brukt pofiber i mikrobrød, og denne gangen slumpet vi sammen en grovere variant ved å tilsette frø og sukkerroefiber. Resultatet ble himmelsk godt, og dermed var det bare å finne frem kamerautstyr og finpusse oppskriften så vi kunne dele den med dere! Vi har laget brødet ekstra stort (til kopp- brød å være) og brødet gir ca 14 små skiver, noe som tilsvarer 7 “vanlige” brødskiver.

Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 middels stort brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i mikrobølgeovnen.
  2. Pisk inn eggene.
  3. Knus frø og sukkerroefiber i en miniblender eller lignende.
  4. Pisk knuste frø, pofiber, salt og bakepulver i eggeblandingen.
  5. Hell blandingen i en mikrobølgeovnsikker form på ca 20x15 cm.
  6. Bak i mikrobølgeovnen i 3 minutter.
  7. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 272 - Fett: 21,9 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 13,5

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.