Gifflar – små kanelsnurrer (keto, glutenfri)

Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Gifflar – små kanelsnurrer (keto, glutenfri)
– hvem digger ikke den nusselige kanelsnurren “gifflar”? Vår versjon er basert på polarbrød-deigen, og er selvsagt keto-vennlig. Pssst! Gidder du ikke måle opp og styre, kan du bruke en halv pose Monster Lavkarbo Fett & Forstand Bakemiks, eller en hel pose, og doble oppskriften på resten.

Idèen!

Etter vi lagde deigen til det som ble best kjent som polarbrød (men egentlig først til berlinerboller) er det ingen hokus pokus å lage deilig, saftig, keto-vennlig lysbakst, både salt og søtt. Den er anvendelig, smaksnøytral og minner om ekte gjærbakst. Mulighetene er mange, og Gifflar er ingen unntak. Jeg brukte sjeldent å kjøpe det selv, men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor. De gangene jeg fikk tilbudt gifflar fra noen andre syntes jeg jo de var syndig gode!

Ingrediensene i keto Gifflar!

Vi anbefaler som alltid å følge oppskriften slik den er, men du kan bytte ut til annen søtning om du foretrekker det. Litt kardemomme i deigen er heller ikke feil i keto Gifflar, eller små kanelsnurrer om du vil. For andre tips om bytting av ingredienser i keto-bakst anbefaler vi å sjekke ut vår bytteguide.

Teknikk!

Selv om deigen minner om vanlig lys gjærdeig, og er relativt enkel å håndtere, er den noe mer klissete og ikke like elastisk som glutenbakst. Derfor anbefaler vi å kjevle deigen ut mellom to smurte bakeark, så blir det så mye lettere å jobbe med. Et annet godt tips, er å bruke tanntråd (uten fluorbelegg) til å kutte gifflar, med kniv har den nemlig en tendens til å “klemme” deigen istedenfor å kutte, og du mister ofte det fine mønstret.

Digger du søtbakst?

Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter her.

Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)
 
Ingredienser:
Deig

Kanelfyll
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 3. Ha tørrgjær og inulin i fløteblandingen og sett til side.
 4. Mål opp de tørre ingrediensene.
 5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 7. La deigen hvile i 10 minutter.
 8. Bland sammen ingrediensene til kanelfyll.
 9. Del deigen i 2 like store deler.
 10. Kjevle en del mellom to smurte bakeark til ca 34 x 12 cm.
 11. Smør halvparten av kanelfyllet på deigen, men la ca 1,5 cm øverst være fri så det klistrer seg bedre. Rull sammen og del opp i stykker på ca 3 cm og fordel på et bakebrett med bakepapir.
 12. Gjenta med den andre deig-delen.
 13. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter, til gylden på toppen. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 264 - Fett: 21,8 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 4,3

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.