Gifflar - små kanelsnurrer (keto, glutenfri)
 
 
Ingredienser:
Deig

Kanelfyll
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og inulin i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Bland sammen ingrediensene til kanelfyll.
  9. Del deigen i 2 like store deler.
  10. Kjevle en del mellom to smurte bakeark til ca 34 x 12 cm.
  11. Smør halvparten av kanelfyllet på deigen, men la ca 1,5 cm øverst være fri så det klistrer seg bedre. Rull sammen og del opp i stykker på ca 3 cm og fordel på et bakebrett med bakepapir.
  12. Gjenta med den andre deig-delen.
  13. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter, til gylden på toppen. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 264 - Fett: 21,8 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 4,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/gifflar-sma-kanelsnurrer-keto-glutenfri/