Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no

Polarbrød! (Keto, Glutenfri) – Barndommesminner, eller hva? Det er noe helt spesielt med polarbrød. Veldig typisk matpakke- og tur-brød, med en veldig særegen smak og konsistens. Polarbrød har jo omtrent evigvarende holdbarhet, så jeg lurer egentlig litt på hva de har i de! Men det trenger ikke vi på keto bekymre oss over – med disse hjemmelagde lavkarbo og keto-vennlige polarbrødene har du nemlig full kontroll over ingrediensene!

Det er ingen hemmelighet at vi har satt vår elsk på havrefiber. Havrefiber er smaksnøytralt, drøyt i bruk, har en finfin konsistens og absorberer mye væske. Det aller beste er nok at det er 0 g karbohydrater i det! Mange undrer seg på om det er “vits” å spise det, da det ikke inneholder nevneverdig næring. Vårt svar er ganske enkelt; et rungende JAAA! Fiber er nemlig utmerket for fordøyelse, vektkontroll, senking av kolesterol og for å kontrollere blodsukkernivået! Havrefiber er naturlig glutenfritt!

Våre polarbrød har veldig få ingredienser, og for enkelte et kjærkommen tilskudd UTEN OST i vårt økende sortiment av bakst. Osten har jo sin rolle i lavkarbo-bakst som alt annet, men det er overhode ikke alle som er fortrolig med ingrediensen. I våre nøye sammensatte oppskrifter har vi fokus på både smak og tekstur, at baksten ikke skal oppleves “svampete” eller “eggete”. Hva som definerer disse er jo litt individuelt selvsagt, men i følge våre ganer minner våre polarbrød om ekte saker! Vi håper du digger oppskriften!

Hva kan byttes ut med hva?

Vi får ofte spørsmål om ingredienser kan byttes ut. Sjekk vår bytteguide! NYHET!! Nå kan du bestille bakemiksen hos tights.no!

Polarbrød! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Del deigen i 6 like store deler.
  9. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir i mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet.
  10. Stek på midterste rille i ca 18 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 217 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 5,9

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

52 Comments

  1. Ingerid Bjercke

    Jeg bruker denne oppskriften, tilsetter mye kardemomme og splenda eller annet søtt etter smak. Delt i to med søtet Philadelfiaost og bær, blir det en deilig dessert til søndagsmiddagen. Men de egner seg veldig godt som vanlige boller også.

  2. Hei! Mine blir våte inni. Hva gjør jeg feil 🤔

  3. Pingback: Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  4. Renate Lund Kaminski

    Disse er helt fantastiske!! De beste polarbrødene jeg har smakt!! WOW!! Jeg er så imponert:)
    Kan jeg spise disse hver dag? Skal de oppbevares i kjøleskapet?
    Tusen Takk for super oppskrift!

  5. Noen som har prøvd disse med pizzafyll uten å forsteke de?

  6. Disse polarbrøda falt skikkelig i smak, som så mye annet dere lager. Hvordan er det å fryse ned polarbrldene?

  7. Pingback: Grove Bagels! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  8. Hei! Jeg har hørt så mye br a om disse, så tenkte å lage dem i helga. Kan man bruke noe annet enn xantangum?

  9. Jeg var skeptisk til lavkarbo fordi jeg er sikker på at jeg kommer til å savne brød! Disse var absolutt ikke værst, ble positivt overasket! Deigen var litt rar og det luktet litt rart under steking men namnam. Var litt søtt så jeg tror jeg holder meg til 1 ts med bake sukkr neste gang 🙂 går det ann å bytte melk med fløte, eller blir det feil?

    • Så hyggelig å høre! 🙂 Da ville jeg kun brukt melt istedenfor kremfløte og vann. Melk er jo ikke ketovennlig da, så du må jo vurdere det i forhold til hvor du har lagt deg på lchf linja 🙂

  10. Pingback: Lussekatter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  11. Pingback: Boller med sjokolade! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) - Fett & Forstand

  12. Ragne Aronsen

    Hei, og takk for god og nyttig blogg! Jeg lurer på om polarbrødene kan oppbevares i romtemperatur?

  13. Pingback: F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  14. Lisbeth Skulstad

    Hva bruker du for å lage de umiskjennelige «hullene»?

  15. Kristine Jørgensen

    De her var skikkelig gode!!! Tuuusen takk! Så mye bedre lavkarbo blir med havrefiber og gjær… Jeg må lage fler i dag… lykke altså ❤️

  16. Elida Zeqiri Hansen

    Syyyykt digge polarbrød! 🤌🏻 Noe av det beste keto brødgreier jeg har laga.. Nam å takk

  17. Pingback: Tortillas! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  18. Disse ble veldig bra her 🙂 Takk for oppskrift 🙂

  19. De polarbrødene var helt nydelige! Mannen som ikke liker svampaktig mat syntes disse var helt supre!

  20. Takk for super oppskrift! Endelig noe som smaker godt uten mel 🤩

  21. Disse var utrolig gode! Vel og merke etter et døgn(minst) i kjøleskapet. De kan i begynnelsen virke litt svampete, men dersom man lar de ligge kjølig over natta, blir de fullt på høyde med vanlige polarbrød.

  22. Pingback: Pølsebrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  23. Hei. Hvor mange gram karbohydrater blir pr polarbrød ca? 🙂

  24. Veldig gode polarbrød 🤩 Fantastisk flott blogg, som har vært til uvurderlig hjelp når jeg lager mat til min sønn. Han går på modifisert ketogen diett pga av et sjelden og alvorlig epilepsisyndrom.

  25. Helga Gjøse

    Hei,

    Hvor mange karbohydrater er det i Polarbrød (Keto, Glutenfri)

    Helga 🙂

  26. Pingback: Fastelavnsboller 2021! (Keto, Nøttefri, Glutenfri) - Fett & Forstand

  27. Pingback: Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy! (Keto) - Fett & Forstand

  28. Er det mulig å bytte ut eggene med noe annet? Er allergisk mot egg, og sliter med å finne bakst uten egg.. også allergisk mot nøtter og belgfrukter..

  29. Frida Engström

    Hej! Ser att ni använder tagatesse väldigt mye när ni bakar og i Bröd. Gör det något speciellt för brödet eller kan jag utesluta det?

    • Hei 🙂 Finesse og Tagatesse inneholder inulin som booster gjær – du kan sløyfe det men da blir gjæret bare en smakstilsetning 🙂 Ha gjerne i litt ekstra bakepulver 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.