Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)

Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Ekstra Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)
– En videreføring av vår mest populære oppskrift gjennom tidene, nemlig våre keto polarbrød! Det er nok ikke uten grunn disse har blitt så populære, og denne allsidige deigen har blitt brukt til å lage et mangfold av bakverkt, både av følgerene våre og av oss.

Ideen!

Vi hadde akkurat fått våre prøvepakker av Monster Lavkarbo Fett & Forstand Bakemiks som vi utviklet i samarbeid med Tights.no. Midt oppi prøvebakingen lagde vi vår langpanne sjokoladekake og hadde dermed 3 eggehviter til overs fra glasuren. Etter prøving og godkjenning av bakemiksen bestemte vi oss for å bake en til av pakkene for å få brukt opp eggehvitene. Naturligvis ble det mer våte ingredienser så vi måtte spe på med mer mel for å kompensere. Det var her ideen til å bruke nøtter og frø for en grovere munnfølelse kom inn. Litt av dette, og litt av dette, og vipps! Der hadde vi ekstra grove polarbrød (vi har jo grove polarbrød fra før nemlig, har du testet de?).

TIPS!

Oppskriften under er en enkel oppskrift som gir 6 store, luftige ekstra grove polarbrød, selvsagt keto! Skal du lage disse med bakemiksen som base kan du enten doble mengden våte ingredienser, pluss nøtter og frø, eller du kan dele bakemiksposen i to og følge oppskriften som anvist under (+ nøtter, frø, egg, eggehviter og gjær i samme mengdemål som under her.)

Ingrediensene!

Det er ingen hemmelighet at vi har satt vår elsk på havrefiber. Havrefiber er smaksnøytralt, drøyt i bruk, har en finfin konsistens og absorberer mye væske. Det aller beste er nok at det er 0 g karbohydrater i det! Mange undrer seg på om det er “vits” å spise det, da det ikke inneholder nevneverdig næring. Vårt svar er ganske enkelt; et rungende JAAA! Fiber er nemlig utmerket for fordøyelse, vektkontroll, senking av kolesterol og for å kontrollere blodsukkernivået! Havrefiber er naturlig glutenfritt!

Hva kan byttes ut med hva?

Har du ikke eggehviter liggende og ikke vil sløse kan du fint bruke ett helt egg istedenfor 1,5 eggehviter – disse utgjør omtrent samme mengde i gram. Vi har testet begge varianter og vår erfaring er at de med eggehviter blir luftigere og hakket bedre smak og konsistens enn de med kun hele egg. PSSST! Vårt beste tips er å lage dobbel oppskrift så du får 3 eggeplommer til overs og deretter lage vår syndig gode HaPå eller Sjokokade! For andre tips til bytting av ingredienser sjekk gjerne ut vår bytteguide!

Polarbrød 4 varianter!

Nå har vi til sammen 4 varianter av disse praktiske og gode brødene:
Polarbrød (klassisk)
Grove Polarbrød
Polarbrød – uten Psyllium!
Ekstra Grove Polarbrød!

Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri)
 
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Ha egg og eggehviter i en bakebolle.
 3. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 4. Ha tørrgjær og inulin i fløteblandingen og sett til side.
 5. Knus linfrø, hampfrø og pekannøtter. Deler av frømengden kan gjerne være uknust for ekstra grov følelse.
 6. Mål opp de tørre ingrediensene.
 7. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 8. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 9. La deigen hvile i 10 minutter.
 10. Del deigen i 6 like store deler.
 11. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir i mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet.
 12. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 265 - Fett: 21,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 8,1

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.