F&Fs Polarbrød – uten Psyllium! (keto, glutenfri)

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
F&Fs Polarbrød – uten Psyllium! (keto, glutenfri)
– en gledelig nyhet for deg som ikke tåler smaken av psyllium (Fiberhusk) og i disse tider der man sliter med å få tak i det! Vi har nevnt det før, og vi sier det igjen, oppskriftsutvikling er mye kjemiarbeid. Kall oss gjerne kjøkkenforskere eller kjøleskapsprofessorer, haha! Vi testet ut og sammenlignet egenskapene til avfettet gylden linfrømel, gylden linfrømel og psyllium. Side om side, i lik mengde, med lik mengde vann, og dermed fant vi ut at avfettet linfrømel sannsynligvis kunne erstatte psyllium i bakst.

I dag var dagen å teste teori til praksis.

Det fungerte utmerket i vår populære polarbrød-deig, og Kenneth på sin side hevder denne varianten var ENDA bedre enn originalen med psyllium! Linfrø og chiafrø har også bindende egenskaper, men ikke i like stor grad som psyllium. Vanlig linfrømel hadde mindre absorberings- og bindingsevne enn det avfettet linfrømelet. Vi kom fram til at deigen krevde dobbelt så mye avfettet linfrømel som psyllium, og hadde sannsynligvis krevd 4 eller 5 ganger så mye vanlig linfrømel for å få samme egenskapene.  For å si det enkelt? Du kan erstatte psyllium i oppskrifter med avfettet linfrømel i dobbel mengde.

Hva er gyldent linfrømel?

Gyldne linfrø har en veldig mye mildere smak en de mørke og dermed egner de seg i de aller fleste bakverk. Vi har tidligere eksperimentert og laget endel oppskrifter med gylden linfrømel kjøpt på iHerb og vi gleder oss masse til å teste ut den avfettede varianten fra Tights.no mer! Dette er et mel som har mange spennende potensialer!

F&Fs Polarbrød – uten Psyllium! (keto, glutenfri) er det ferskeste tilskuddet i kategorien keto-bakst fra oss i Fett & Forstand til alle i lavkarbo-Norge, og vi har gledet oss veldig til å dele den med dere. Til glede for de av dere som ikke liker, tåler eller får tak i psyllium, eller rett og slett bare ønsker å prøve noe nytt! PS: polarbrød uten psyllium er avbildet med rikelig med smør og vår hjemmelaga keto-brunost! NAM! Og du! Vi har oppdatert vår fine bytteguide!

F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
 4. Mål opp de tørre ingrediensene.
 5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 7. La deigen hvile i 10 minutter.
 8. Del deigen i 6 like store deler.
 9. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir i mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet.
 10. Stek på midterste rille i ca 18 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 224 - Fett: 17,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 7,1

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

2 Comments

 1. Takk for deling av flotte oppskrifter:) jeg tåler ikke melkeprodukter; hva ville dere brukt isteden for fløte? (Er tanken fett + væske, eller har den flere funksjoner?)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.