Keto Brunost!

Keto brunost

Keto brunost

Keto brunost

Keto brunost

Keto brunostKeto Brunost! – Wait, what?! Er det virkelig mulig? Lavkarbo/keto brunost?! Jepp, INGENTING er umulig! Vi har lenge hatt lyst å forsøke å lage en slags keto brunost. Brunost er noe vi skikkelig savner, spesielt på vafler. Ideen kom egentlig etter Kenneth kom hjem med en diger klump med ekte cheddar fra England. Jeg syntes ettersmaken minnet om brunost, bare ikke søt liksom! Jeg er jo halvt Nederlandsk og har vært mye på ferie der, spesielt under oppveksten. I Nederland kalles brunost for “Karamel kaas” som betyr Karamell-ost – og det er nettopp det som er hemmeligheten her. Eller iallefall en av de!

Jeg har alltid sett litt rart på de som ikke liker brunost. Hvordan er det mulig liksom? jaja, nok om det. Vi er iallefall veldig glad i brunost, og nå har vi ENDELIG funne opp en keto brunost som skal nyyytes! Ikke vær redd for den merkelige sammensetningen i oppskriften. Cheddar’en er der for to grunner: 1 – Fordi ekte cheddar har en mild brunostlignende smak. 2 – for å gi osten mer fasthet. Vi brukte denne fra Rema 1000,  men du kan for eksempel også bruke denne fra Norgesgruppen! Og nei, cheddar kan ikke byttes med noe annet.

TagaSØTT kan byttes ut med Allulose, men desverre ikke noe annet. Dette grunnet at det kun er disse som har de karamelliserende egenskapene vi er ute etter i denne oppskriften. Finesse fra Funksjonell mat er en veldig god erstatning for de nevnte produktene, men desverre ikke i denne oppskriften da den ikke tåler like høy temperatur/ikke har brunende egenskaper.

Det er viktig at keto brunost får sette seg skikkelig i kjøleskapet, helst over natten! Vi håper du som spiser lavkarbo /keto setter pris på denne oppskriften, det blir ikke helt likt som originalen såklart, men dette smaker brunost som vi husker den! PSSST: Vi har også oppskrift på andre typer pålegg!

Keto Brunost!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 40 g TagaSØTT eller Tagatesse. Du kan også bruke Sukkr BakeSukkr eller Finesse men vil ikke oppnå like dyp karamellisering og dermed noe lysere farge og mildere smak.
 • 0,5 dl vann
 • 40 g smør
 • 30 ml fløte
 • 125 g kremost
 • 50 g ekte cheddar (se hovedinnlegg for tips)
 • ¼ ts xanthangum
 • en klype salt
Fremgangsmåte:
 1. Riv eller skjær cheddar-osten i mindre biter.
 2. Ha TagaSØTT og vann i en kjele og varm opp på medium varme til vannet har fordampet og massen nådd en temperatur på ca 160-170 grader. Har du ikke sukkertermometer så se an fargen, den skal være dyp gylden men ikke brent!
 3. Ta kjelen av platen og rør straks inn smør og fløte.
 4. Rør inn kremost til du får en glatt masse.
 5. Rør inn xanthangum.
 6. Ha kjelen tilbake på plata på lav varme og rør inn cheddar til all osten er smeltet godt inn og du har en seig men jevn masse. Ikke bruk for høy varme eller la den stå på plata for lenge. Osten kan "slå" seg og bli kornete. Smak til med salt.
 7. Ha massen over i en passe stor form kledd med bakepapir.
 8. La avkjøle i kjøleskap i minimum 5 timer men helst lengre.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 249 - Fett: 20,9 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 9,4

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

9 Comments

 1. Pingback: Italiensk salat! (keto) - Fett & Forstand

 2. Pingback: Jul med Fett & Forstand - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

 3. kan man bruke tagatesse bakesukker isteden for tagasøtt? Jeg har bare tagatesse i skapet 😛

 4. Marit Sivertsen

  Hei. Hvordan er det best å oppbevare Polarbrødet når man har laget en god porsjon?

 5. Pingback: Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri) - Fett & Forstand

 6. Pingback: F&Fs Polarbrød - uten Psyllium! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

 7. Pingback: Keto Prim! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.