40 g TagaSØTT eller Tagatesse. Du kan også bruke Sukkr BakeSukkr eller Finesse men vil ikke oppnå like dyp karamellisering og dermed noe lysere farge og mildere smak.
0,5 dl vann
40 g smør
30 ml fløte
125 g kremost
50 g ekte cheddar (se hovedinnlegg for tips)
¼ ts xanthangum
en klype salt
Fremgangsmåte:
Riv eller skjær cheddar-osten i mindre biter.
Ha TagaSØTT og vann i en kjele og varm opp på medium varme til vannet har fordampet og massen nådd en temperatur på ca 160-170 grader. Har du ikke sukkertermometer så se an fargen, den skal være dyp gylden men ikke brent!
Ta kjelen av platen og rør straks inn smør og fløte.
Rør inn kremost til du får en glatt masse.
Rør inn xanthangum.
Ha kjelen tilbake på plata på lav varme og rør inn cheddar til all osten er smeltet godt inn og du har en seig men jevn masse. Ikke bruk for høy varme eller la den stå på plata for lenge. Osten kan "slå" seg og bli kornete. Smak til med salt.
Ha massen over i en passe stor form kledd med bakepapir.
La avkjøle i kjøleskap i minimum 5 timer men helst lengre.