Sukkerfri Banan Twist!

Sukkerfri Banan Twist!

Hjemmelaget banan twist

Sukkerfri Banan Twist!

Hjemmelaget banan twist

Sukkerfri Banan Twist!

Sukkerfri Banan Twist!

Sukkerfri Banan Twist! Endelig er den her! Bananaromaen jeg har brukt kommer fra Jernia og er av merket LorAnne Oils. Jernia har av en eller annen grunn ikke denne på nettsiden, men de bør ha den i fysisk butikk, om ikke så kan de skaffe den. Når jeg kjøpte denne på Jernia i Tromsø hadde de litt problemer med å finne prisen. Jeg spurte om det ikke var en del av deres vanlige sortiment, men de forsikret meg over at det var det. Jeg nevne at de sikkert måtte bunkre opp, for det kunne hende det ble litt etterspørsel, hahah!

Sukkerfri Banan Twist stiller seg i rekken som nummer 3 i vår Sukkerfri Twist Kolleksjon! Fra før finner du både Daim og Lakris, og nå Banan! Hva blir den neste tro? Nå skal det sies at Banan Twist ikke er (var) vår personlige favoritt, men slik jeg husker den så vil jeg påstå av vår sukkerfri banan twist smaker gaaaanskeså likt originalen, om ikke enda bedre?!

Lecithin syns dere kanskje høres litt merkelig ut? Det er en emulgator som er ofte brukt i diverse matvarer, også snop og sjokolade. Kort fortalt binder den sammen ingredienser så de ikke skiller seg og virker fortykkende, samt gir en mer kremete munnfull. Produktet får du tak i på iHerb, (sjekk forøvrig ut vår liste med anbefalinger fra iHerb her, om du alt skal handle der). Du kan sløyfe det, men resultatet blir langt ifra det samme, desverre. Det er absolutt ikke bortkastet, for denne kommer vi til å bruke i endel oppskrifter fremover. Iskrem, dressinger, sjokolader, snop osv.

Jeg lagde noen versjoner med Sukkerfri Banan Twist fyll før jeg endelig landa på riktig konsistens og smak. Derav MCT olje som helt klart bidro til det beste resultatet!

Hvorfor Twist? Jo, fordi Twist posen har noe for alle og enhver, bortsett fra oss som spiser keto/lavkarbo. Mange av dere har kanskje vokst opp med Twist til kos, og det syns jeg godt vi kan fortsette med, selv om vi spiser keto/lavkarbo! Vi syns det er viktig å ha alternativer, selv om man nødvendigvis ikke bør spise dette hver dag. Men kos må man ha, og det er tross alt mye bedre enn å falle for fristelsen og spise masse sukker og kanskje bli dårlig.

På vår Facebook-gruppe finner du avstemning over Twist bitene, den popper opp om du bruker søkefeltet og søker på “twist”! Bli gjerne med å bestemme hva neste Twist bite blir!

Sukkerfri Banan Twist!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 16 biter (avhengig av formen du bruker)
Ingredienser:
 • 120 g sukkerfri mørk sjokolade
 • 60 g Sukrinmelis
 • 2 ss MCT olje
 • ¼ ts flytende lecithin (se hovedinnlegg for tips)
 • 20 dråper bananaroma (se hovedinnlegg for tips)
 • gul konditorfarge (kan droppes)
Fremgangsmåte:
 1. Pisk sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen.
 2. Smelt sjokoladen over vannbad.

Metode I - silikon- eller plastform til sjokolade
 1. Avkjøl gjerne formen i fryseren.
 2. Hell i sjokolade og roter rundt så du er sikker på at du får sjokolade godt i kantene. Hell overskuddssjokoladen tilbake i den smelta sjokoladen.
 3. Avkjøl i fryseren noen minutter og gjenta.
 4. Ha i fyll og avkjøl.
 5. Hell over sjokolade så du dekker fyllet og fyller formen. Avkjøl.

Metode II - Dypping
 1. Ha fyllet over i passende silikonformer og frys noen timer til det er gjennomfrossen.
 2. Smelt sjokolade over vannbad.
 3. Dypp bitene og legg de på et fat eller lignende med bakepapir.
 4. Avkjøl.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 327 - Fett: 29,5 - Karbohydrater: 4,2 - Protein: 3,1

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

3 Comments

 1. Kan man bruke Lecithin i pulverform istedenfor flytende?

 2. #elsk Min favoritt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.