Sukkerfri Daim – Twist Bites!

Sukkerfri Daim - Twist Bites!

Sukkerfri Daim - Twist Bites!

Sukkerfri Daim

Sukkerfri Daim

Sukkerfri Daim

Sukkerfri Daim - Twist Bites!

Sukkerfri Daim - Twist Bites!Sukkerfri Daim – Twist Bites – 3. plass i den store Twist-poll’en på vår Facebookgruppe! Denne kommer før Banan som foreløpig ligger på plass nr 2! Vi må nemlig avvente med denne til vi får de rette ingrediensene i posten! Men pytt pytt, Daim og Banan ligger og vipper på 2. plass så vi tar sjansen! Sukkerfri Daim – Twist Bites er den perfekte munnfullen av knasende hard karamell som smelter på tunga, og fløyelsmyk sjokolade. I denne oppskriften har vi valgt å bruke en blanding mellom Tagatesse og Isomalt. Tagatesse inneholder alt Isomalt, men ved å tilsette mer får du ned søtningsgraden noe.

Isomalt er keto-vennlig og har smeltende egenskaper, men har kunn 20% søtningsgrad som sukker. Tagatesse har som de fleste vet 200% søtningsgrad som sukker, så en blanding av disse to vil gi et langt mindre søtt resultat enn ved Tagatesse alene. Isomalt får man ta i på nett og på Søstrene Grene. Selv om Isomalt har smeltende egenskaper vil den ikke kunne karamelliseres på egenhånd. Du KAN bytte isomalt med lik mengde Tagatesse, bare vær OBS på at Daim-bitene blir veldig mye søtere.

Vi håper dere setter pris på denne lille Twist-serien vår, og vi gleder oss til å lage enda flere Twist-bites til dere!

Sukkerfri Twist Daim!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 50 små
Ingredienser
  • 90 g Tagatesse
  • 60 g Isomalt (se hovedinnlegg)
  • 4 ss vann
  • 50 g smør
  • 0.3 dl fløte
  • ⅛ ts salt
  • 150 g Sukkerfri sjokolade (vi brukte 100 g sukkerfri melkesjokolade og 50 g sukkerfri mørk sjokolade)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann, isomalt og Tagatesse i en kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp blandingen på medium + varme til massen når en temperatur på 170C.
  3. Ta kjelen av platen og rør inn smør og fløte.
  4. Ha kjelen tilbake på plata og varm opp massen til den når en temperatur på 140-145C.
  5. Hell massen umiddelbart over på et stekebrett kledd med bakepapir så massen dekker ca størrelse med ¾ A4 ark Følg med at du får fin nok tykkelse. Bruk en slikkepott som tåler høy varme for å "dytte" massen innover om den renner for mye ut.
  6. Når massen er halvstiv kan du rute den opp med et pizzahjul eller lignende.
  7. La avkjøle og knekk opp bitene.
  8. Smelt sjokoladen over vannbad - pass på så du ikke får vann i sjokoladen, da blir den kornete!
  9. Dypp daimbitene i sjokoladen og avkjøl.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.