Sukkerfri Twist Lakris!

 

Sukkerfri Twist Lakris

Sukkerfri Twist Lakris

Sukkerfri Twist Lakris

Sukkerfri Twist Lakris

Sukkerfri Twist Lakris

Sukkerfri Twist Lakris anyone?! Keto/lavkarbo, selvsagt! Ideen kom opprinnelig etter vi lagde “Harde Knasende Lakrisdrop” oppskriften. Så har det gått i glemmeboka. Kom på det idag etter at tankene vandret til Twist. Etter som jeg husker Twist lakrisen, så er denne Sukkerfri Twist Lakris PRIKK LIK! originalen. Om ikke bedre faktisk! Anis aroma finner du på Panduro. Samme gjelder Sort Spiselig Farvepulver. Lakrispulver fås på de fleste helsekostbutikkene, men vi kjøpte faktisk vår på Flying Tiger (se bilde over innlegget her).

Lakrispulver får du også tak i andre plasser med godt utvalg i krydder. Jeg mener bestemt at jeg har sett det på Normal også. Og kanskje på søstrene grene? Formene vi brukte er silikonform til isbit-stenger kjøpt på Sparkjøp. Bitene ble deretter kuttet i passe størrelse.  Du kan bruke akkurat de formene du ønsker, så lenge de tåler varme. I denne oppskriften er det en stor fordel å bruke sukkertermometer. Det får du tak i på bla. Kitchn, Tilbords og Jernia.

Pssssst: liker du lakris & sjokolade-komboen? Prøv disse!

Sukkerfri Twist Lakris!
 
Skrevet av:
Serveringer: 12 biter
Ingredienser
  • 50 g Tagatesse
  • 2-3 ss vann
  • 1 ss Sukrinsirup Gold
  • 0,3 dl kremfløte
  • 20 g smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts Sort fargepulver (Se hovedinnlegg - kan sløyfes)
  • 5 dråper anise food flavoouring (Se hovedinnlegg)
  • 1 ts lakrispulver (Se hovedinnlegg)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann, Sukrinsirup Gold og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 110°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
  3. Rør inn smør og fløte.
  4. Massen skal koke videre på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 115°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli seig når den kommer i vannet.
  5. Ta kjelen av plata og rør inn lakrispulver, anisekstrakt, fargepulver og og salt.
  6. Ha massen i silikonformer som tåler varme. Du kan også bruke en liten form kledd med bakepapir og klippe opp bitene når massen har stivnet.
  7. Avkjøl og pakk inn i små biter av bakepapir.
  8. Oppbevares kjølig.

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.