Sukkerfri Twist Lakris!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 12 biter
Ingredienser
  • 50 g Tagatesse
  • 2-3 ss vann
  • 1 ss Sukrinsirup Gold
  • 0,3 dl kremfløte
  • 20 g smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts Sort fargepulver (Se hovedinnlegg - kan sløyfes)
  • 5 dråper anise food flavoouring (Se hovedinnlegg)
  • 1 ts lakrispulver (Se hovedinnlegg)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann, Sukrinsirup Gold og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 110°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
  3. Rør inn smør og fløte.
  4. Massen skal koke videre på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 115°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli seig når den kommer i vannet.
  5. Ta kjelen av plata og rør inn lakrispulver, anisekstrakt, fargepulver og og salt.
  6. Ha massen i silikonformer som tåler varme. Du kan også bruke en liten form kledd med bakepapir og klippe opp bitene når massen har stivnet.
  7. Avkjøl og pakk inn i små biter av bakepapir.
  8. Oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/sukkerfri-twist-lakris/