½ ts Sort fargepulver (Se hovedinnlegg - kan sløyfes)
5 dråper anise food flavoouring (Se hovedinnlegg)
1 ts lakrispulver (Se hovedinnlegg)
Fremgangsmåte:
Ha vann, Sukrinsirup Gold og Tagatesse i en liten kjele som tåler høy varme.
Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 110°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
Rør inn smør og fløte.
Massen skal koke videre på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 115°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli seig når den kommer i vannet.
Ta kjelen av plata og rør inn lakrispulver, anisekstrakt, fargepulver og og salt.
Ha massen i silikonformer som tåler varme. Du kan også bruke en liten form kledd med bakepapir og klippe opp bitene når massen har stivnet.