Sukkerfri Twist Daim!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 50 små
Ingredienser
  • 90 g Tagatesse
  • 60 g Isomalt (se hovedinnlegg)
  • 4 ss vann
  • 50 g smør
  • 0.3 dl fløte
  • ⅛ ts salt
  • 150 g Sukkerfri sjokolade (vi brukte 100 g sukkerfri melkesjokolade og 50 g sukkerfri mørk sjokolade)
Fremgangsmåte
  1. Ha vann, isomalt og Tagatesse i en kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp blandingen på medium + varme til massen når en temperatur på 170C.
  3. Ta kjelen av platen og rør inn smør og fløte.
  4. Ha kjelen tilbake på plata og varm opp massen til den når en temperatur på 140-145C.
  5. Hell massen umiddelbart over på et stekebrett kledd med bakepapir så massen dekker ca størrelse med ¾ A4 ark Følg med at du får fin nok tykkelse. Bruk en slikkepott som tåler høy varme for å "dytte" massen innover om den renner for mye ut.
  6. Når massen er halvstiv kan du rute den opp med et pizzahjul eller lignende.
  7. La avkjøle og knekk opp bitene.
  8. Smelt sjokoladen over vannbad - pass på så du ikke får vann i sjokoladen, da blir den kornete!
  9. Dypp daimbitene i sjokoladen og avkjøl.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/sukkerfri-daim-twist-bites/