Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)

Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri) – Barndommesminner, eller hva? Det er noe helt spesielt med polarbrød. Veldig typisk matpakke- og tur-brød, med en veldig særegen smak og konsistens. Fullkorn Polarbrød har jo omtrent evigvarende holdbarhet, så jeg lurer egentlig litt på hva de har i de! Men det trenger ikke vi på keto bekymre oss over – med disse hjemmelagde lavkarbo og keto-vennlige grove polarbrødene har du nemlig full kontroll over ingrediensene!

Det er ingen hemmelighet at vi har satt vår elsk på havrefiber. Havrefiber er smaksnøytralt, drøyt i bruk, har en finfin konsistens og absorberer mye væske. Det aller beste er nok at det er 0 g karbohydrater i det! Mange undrer seg på om det er “vits” å spise det, da det ikke inneholder nevneverdig næring. Vårt svar er ganske enkelt; et rungende JAAA! Fiber er nemlig utmerket for fordøyelse, vektkontroll, senking av kolesterol og for å kontrollere blodsukkernivået! Havrefiber er naturlig glutenfritt!

I tillegg har vi brukt det fantastiske solsikkemelet fra Funksjonell Mat! SunFlour Solsikkemel er protein- og fiberrikt og har veldig lite karbohydrater. Teksturen minner litt om rugmel og har en mild nøtteaktig smak. Perfekt for keto og lavkarbo grovbakst!

Våre grove polarbrød har veldig få ingredienser, og for enkelte et kjærkommen tilskudd UTEN OST i vårt økende sortiment av bakst. Osten har jo sin rolle i lavkarbo-bakst som alt annet, men det er overhode ikke alle som er fortrolig med ingrediensen. I våre nøye sammensatte oppskrifter har vi fokus på både smak og tekstur, at baksten ikke skal oppleves “svampete” eller “eggete”. Hva som definerer disse er jo litt individuelt selvsagt, men i følge våre ganer minner våre grove polarbrød om ekte saker! Vi håper du digger oppskriften!

Hva kan byttes ut med hva?

Vi får ofte spørsmål om ingredienser kan byttes ut. Sjekk vår bytteguide!

Grove Polarbrød! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
 4. Mål opp de tørre ingrediensene.
 5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 7. La deigen hvile i 10 minutter.
 8. Del deigen i 6 like store deler.
 9. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir i mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet.
 10. Stek på midterste rille i ca 18 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 227 - Fett: 16,3 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 8,5

9 Comments

 1. Gode på smak, men de ble grønne!

 2. Pingback: Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

 3. Hvor mange karbohydatee har per skive?

 4. Knallgodt brød. Jeg savner kcal/karbo innhold pr stk, det hadde vært helt supert om dere la til rettene deres👌

 5. Solsikkemel, lage det selv av solsikkekjerner eller solsikkefrø ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.