Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri)Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri) – Hvem husker ikke reklamen fra 90 tallet som sa “nybakt brød med HaPå”? Denne reklamen er en av de få som har brent seg fast i hjernebarken. Helt sikkert fordi nybakt brød med HaPå er vanvittig godt! Dessverre langt ifra keto. HaPå er innkokt søt kondensert melk, og dermed proppfull av karbohydrater. Vår versjon har minimalt med karbohydrater, men til gjengjeld høyt fettinnhold og i tillegg proteinrik!

Idèen!

Idèen til keto-vennlig, sukkerfri hjemmelaget HaPå kom når vi lagde sjokoladekremen til vår oppskrift på saftig sjokoladekake i langpanne. Mens jeg sto og fordelte glasuren over kaken syntes jeg det minnet sånn om HaPå i konsistensen. Småseig, men fløyelsmykt og smørbart.

Ingrediensene!

Sjokoladekremen i sjokoladekaken er jo basert på klassisk gulkrem til suksessterte, så å droppe sjokoladen var jo ingen problem. Vår lavkarbo HaPå er dermed en slags gulkrem der vi har droppet vanilje men brente sukkeret for å få karamellsmaken. Resultatet blir en fløyelsmyk fett- og proteinrik karamell-krem som minner veldig om HaPå. Når det kommer til valg av søtning falt det på en blanding av Monster TagaSØTT og Sukkr BakeSukkr. Førstnevnte karamelliseres best men vi opplever den som søtere enn BakeSukkr, og derfor liker vi best å kombinere disse. Du kan selvsagt bruke kun den ene, men merk at BakeSukkr ikke oppnår like dyp brunfarge som TagaSØTT: NB: Nye Tagatesse oppfører seg annerledes enn den gamle så vi anbefaler å ikke bruke denne.

Bytting av ingredienser

For bytting av ingredienser for øvrig anbefaler vi å sjekke ut vår bytteguide.

Hjemmelaget HaPå! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 30 g Sukkr BakeSUKKR (se hovedinnlegg for tips)
 • 30 g Monster Tagasøtt (se hovedinnlegg for tips)
 • ½ dl vann
 • 75 ml (0,75 dl) kremfløte
 • 3 eggeplommer
 • 115 g romtemperert smør
Fremgangsmåte:
 1. Ha vann og søtning i en kjele og varm opp på medium varme til ca 155C - eller til massen blir gyldenbrun. Jo brunere jo dypere karamellsmak.
 2. Rør inn fløten og bland godt. Avkjøl i en kum med kaldt vann - dette fordi du etterpå skal røre inn eggeplommene og da er det viktig at det ikke er for varmt.
 3. Rør inn eggeplommer og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 8-10 minutter før kremen tykner.
 4. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør.
 5. Ha over i en tett beholder og oppbevar kjølig.

 

3 Comments

 1. Pingback: Italiensk salat! (keto) - Fett & Forstand

 2. Pingback: Ekstra Grove Polarbrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

 3. Pingback: Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.