Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)

Quiche Lorraine! (keto, glutenfri) Quiche Lorraine! (keto, glutenfri) Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)Quiche Lorraine! (keto, glutenfri) Quiche Lorraine! (keto, glutenfri) Quiche Lorraine! (keto, glutenfri) Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grovbrød! (Keto, Glutenfri)Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)
– verdens enkleste, men sannsynligvis beste quiche, laget med nyheten Monster Lavkarbo Paibunnmix fra tights.no. Har du ikke fått bestilt men har kjempelyst å prøve oppskriften kan du bruke en av våre gamle oppskrifter på paibunn. De funker utmerket, men paibunnmiksen fra tights.no er bedre!

Hva er Quiche Lorraine?

Quiche Lorraine er en spesialitet fra regionen Lorraine i Frankrike. Den klassiske oppskriften inneholder en bunn av pai eller butterdeig, med fyll av egg pisket med melk eller fløte, bacon, løk, salt, pepper og muskatnøtt.  Ikke la deg lure av få ingredienser. Quiche Lorraine, i all sin enkelhet er den aller beste varianten av quiche spør du oss.

Varm eller kald? Lunsj eller middag?

Keto Quicke Lorraine kan nytes både varm og kald, både til frokost, lunsj og middag. Faktisk syns vi det er ENDA bedre dagen etter kald. Til middag liker vi å servere den med en salat av babyleaf mix, ruccola, cherrytomater og fetaost. Et dryss ristede pinjekjerner og litt hjemmelaget pestovinaigrette smaker også himmelsk til quiche lorraine – dessuten er det skikkelig lavkarbo-kost! Til frokost (for de som spiser frokost på keto) og lunsj trenger man egentlig ikke noe tilbehør, det er så godt i seg selv og metter lenge.

Alternativ paibunn

VI anbefaler tight.no sin lavkarbo paibunn-miks på det varmeste, men hvis du har lyst å prøve denne fortfort og ikke har miksen liggende kan du gjerne forsøke vår gamle oppskrift på paibunn. Merk at disse oppskriftene er laget til en mindre paiform så her bør du lage 1,5 x oppskrift for mengdemålene til ingrediensene oppgitt under.

Tips!

Det er viktig å ikke piske eggeneblandingen for hardt eller for lenge, da kan det nemlig hende at den sprekker, altså at den ikke vil stivne skikkelig under steking og bli

Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)
 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
 • 1 pakke Monster Lavkarbo Paibunnmix
 • 2 dl vann
 • 100 g meierismør - romtemperert
 • 285 g bacon
 • 2 stk (ca 100 g) sjalottløk
 • 5 egg
 • 4 dl kremfløte
 • ¼ ts salt
 • ¼ ts pepper
 • ½ - ¼ ts muskatnøtt
 • 150 g revet ost
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Bland posens innhold med vann og meierismør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller foodprosessor. Hvis deigen blir litt for fast sper du i en og en spiseskje mer vann til du er fornøyd med konsistensen.
 3. Trykk deigen i en paiform som rommer ... .... cm.
 4. Prikk bunnen med en gaffel og forstek midt i ovnen i 20 minutter.
 5. Skjær bacon og sjalottløk i passe biter.
 6. Stek bacon og ha deretter i sjalottløk og stek videre til løken er blank men fremdeles sprø.
 7. Sil av overskuddsvæske/fett.
 8. Pisk egg, kremfløte, salt, pepper og muskatnøtt lett sammen.
 9. Fordel bacon og sjalottløk i den forstekte paibunnen.
 10. Strø over ost og hell deretter over eggeblandingen.
 11. Stek quichen midt i ovnen i ca 25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
 12. La hvile i ca 5 minutter før du skjærer i den.
 13. Server gjerne med babyleaf mix, fetaost og cherrytomater.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 265 - Fett: 24,2 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 8,9

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.