Grove Bagels! (keto, glutenfri)

Grove Bagels! (keto, glutenfri)

Grove Bagels! (keto, glutenfri)Grove Bagels! (keto, glutenfri)Grove Bagels! (lavkarbo, glutenfri)Grove Bagels! (keto, glutenfri)lavkarbo bagelslavkarbo bagelslavkarbo bagelsREKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grove Bagels! (keto, glutenfri)
– Vi har fått dilla på grovbakst, og selv om polarbrødene, som er finbakst, er en av våre mest populære oppskrifter på bakst vet vi at mange savner litt mer å tygge på. Denne oppskriften på grove bagels, som selvsagt er både keto og glutenfri, er basert på nettopp polarbrødoppskriften.

Ingrediensene!

Vi har testet oss frem til en kombinasjon av nøtter og frø som gir følelse av grovbrød i både tekstur og smak. Helt essensielle ingredienser i våre grove keto bagels er pofiber, havrefiber, inulin eller inulinprodukter slik som TagaSØTT og BakeSukkr for å gi næring til gjæret, avfettet linfrømel og fiberhusk for fortykning og xanthangum til fortykning samt konsistens.

Bytting av ingredienser!

Du kan i utgangspunktet bytte ut pekannøtter med valnøtter, eller andre typer nøtter og hampfrø med for eksempel lett knuste sesamfrø men vi anbefaler at du bruker knuste linfrø for det har også en viss effekt på fortykningen. Har du ikke BodyFuel – Myseproteinisolat Bakeprotein + MCT kan du forsøke å bytte det ut med mer havrefiber eller pofiber. Alle disse ingrediensene har høy absorberingsevne. Vi er usikker på hvor mye ekstra pofiber og havrefiber som kan erstatte whey, så her må man bare prøve seg fram. Husk at deigen virker ganske våt rett etter blanding, men tykner mye under hviletiden. Deigen skal minne om gjærdeig og skal være lett å jobbe med med litt havrefiber på benken. Sjekk gjerne ut vår bytteguide for andre tips!

Grove Bagels! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen fløte og vann og varm til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og inulin i fløteblandingen og la stå mens du forbereder det andre.
  4. Knus pekannøtter/valnøtter og eventuelt linfrø i en blender eller lignende.
  5. Bland sammen resterende tørre ingredienser.
  6. Pisk eggene lett sammen og tilsett fløteblandingen.
  7. Bland sammen alle ingrediensene og la deigen hvile i 10 minutter.
  8. Form 6 stk bagels og pensle eventuelt på egg og frø for pynt.
  9. Stekes i ovnen i 25 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 294 - Fett: 24,5 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 11,5

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.