Quiche Lorraine! (keto, glutenfri)
 
 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 pakke Monster Lavkarbo Paibunnmix
  • 2 dl vann
  • 100 g meierismør - romtemperert
  • 285 g bacon
  • 2 stk (ca 100 g) sjalottløk
  • 5 egg
  • 4 dl kremfløte
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ - ¼ ts muskatnøtt
  • 150 g revet ost
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland posens innhold med vann og meierismør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller foodprosessor. Hvis deigen blir litt for fast sper du i en og en spiseskje mer vann til du er fornøyd med konsistensen.
  3. Trykk deigen i en paiform som rommer ... .... cm.
  4. Prikk bunnen med en gaffel og forstek midt i ovnen i 20 minutter.
  5. Skjær bacon og sjalottløk i passe biter.
  6. Stek bacon og ha deretter i sjalottløk og stek videre til løken er blank men fremdeles sprø.
  7. Sil av overskuddsvæske/fett.
  8. Pisk egg, kremfløte, salt, pepper og muskatnøtt lett sammen.
  9. Fordel bacon og sjalottløk i den forstekte paibunnen.
  10. Strø over ost og hell deretter over eggeblandingen.
  11. Stek quichen midt i ovnen i ca 25 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
  12. La hvile i ca 5 minutter før du skjærer i den.
  13. Server gjerne med babyleaf mix, fetaost og cherrytomater.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 265 - Fett: 24,2 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 8,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/quiche-lorraine-keto-glutenfri/