Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)

Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)
– Er det mulig? Et rungende JA, klart det er! Vår egen keto-vennlige og sukkerfri versjon, full av proteiner og fett!

Hva er Sjokade?

Sjokade er i følge Wikipedia: ” Sjokade er et sjokoladepålegg som lages av kakaobønner og karamellisert sukker. Sjokade produseres av Stabburet og ble lansert i Norge i 1961, og er noe eldre enn Nugatti som også produseres av Stabburet.” Ikke veldig lavkarbo eller keto, men det har vi gjort noe med!

Idèen!

Idèen til keto-vennlig, sukkerfri hjemmelaget Sjokade kom når vi lagde HaPå, som igjen kom når vi lagde sjokoladekremen til vår oppskrift på saftig sjokoladekake i langpanne. Både HaPå og Sjokade har en sånn deilig litt småseig, men fløyelsmykt og smørbar konsistens.

Ingrediensene i hjemmelaget keto Sjokade!

Vår lavkarbo Sjokade er laget på samme måte som HaPå, der vi brente “sukkeret” for å få karamellfølelsen, og i tillegg tilsatte vi kakaopulver fremfor mørk sukkerfri sjokolade, for å få den deilige litt “rå” sjokoladesmaken i original Sjokade. Resultatet blir en fløyelsmyk fett- og proteinrik sjokolade-krem som minner veldig om Sjokade. I denne oppskriften har vi brukt Sukkr BakeSukkr. For bytting av ingredienser sjekk gjerne ut vår bytteguide.

Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 50 g Sukkr BakeSUKKR (se hovedinnlegg for tips)
 • ½ dl vann
 • 75 ml (0,75 dl) kremfløte
 • 20 g kakaopulver
 • 3 eggeplommer
 • 115 g romtemperert smør
Fremgangsmåte:
 1. Ha vann og søtning i en kjele og varm opp på medium varme til ca 150C.
 2. Rør inn fløten godt, og bland deretter inn siktet kakaopulver. Avkjøl i en kum med kaldt vann - dette fordi du etterpå skal røre inn eggeplommene og da er det viktig at det ikke er for varmt.
 3. Rør inn eggeplommer og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 8-10 minutter før kremen tykner.
 4. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør, litt etter litt så sjokaden ikke skiller seg.
 5. Ha over i en tett beholder og oppbevar kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 385 - Fett: 38 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 4,4

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.