Hjemmelaget Sjokade! (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 50 g Sukkr BakeSUKKR (se hovedinnlegg for tips)
  • ½ dl vann
  • 75 ml (0,75 dl) kremfløte
  • 20 g kakaopulver
  • 3 eggeplommer
  • 115 g romtemperert smør
Fremgangsmåte:
  1. Ha vann og søtning i en kjele og varm opp på medium varme til ca 150C.
  2. Rør inn fløten godt, og bland deretter inn siktet kakaopulver. Avkjøl i en kum med kaldt vann - dette fordi du etterpå skal røre inn eggeplommene og da er det viktig at det ikke er for varmt.
  3. Rør inn eggeplommer og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 8-10 minutter før kremen tykner.
  4. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør, litt etter litt så sjokaden ikke skiller seg.
  5. Ha over i en tett beholder og oppbevar kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 385 - Fett: 38 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 4,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/hjemmelaget-sjokade-keto-sukkerfri/