Pizza! (keto, glutenfri)

Pizza! (keto, glutenfri) Pizza! (keto, glutenfri) Pizza! (keto, glutenfri) Pizza! (keto, glutenfri) Pizza! (keto, glutenfri) Pizza! (keto, glutenfri)Pizza! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Pizza! (keto, glutenfri)
– Du vet de dagene man bare føler seg “meh”, og ikke har lyst å lage mat? Savner du å slenge en frossenpizza i ovnen, og ferdig med det? Stikkordet er matprep, og her kommer vi med et supert tips, nemlig en oppskrift som gir 4 stk keto-vennlig/lavkarbo pizza som kan fryses, og som varmes opp på 1-2-grandis!

Ingrediensene i vår pizza!

Ingrediensene er få, men smakfulle. Vi har kommet med tips til to forskjellige varianter som minner om den elsk-hatede pizza Grandiosa, bare keto og glutenfri. Lag gjerne halvt om halvt, bare husk at mengden kjøtt og grønnsaker er beregnet for 4 stk pizza, så her må du halvere hvis du skal lage halvt om halvt.  Du kan selvsagt også lage din egen versjon om du ønsker. Poenget er en enkel pizza som fint kan fryses, og som smaker digg. Til vår keto pizzadeig har vi brukt en pakke av bakemiksen vår “Monster lavkarbo Fett & Forstand bakemiks” som vi har laget i samarbeid med tights.no. Du kan også lage dobbelt oppskrift av våre polarbrød men da blir det jo fort liiiitt mer styr.

Hvorfor er det lurt med matprep?

Alle har vi dager der vi bare ikke makter å lage mat fra bunnen. Selv den enkleste oppskrift kan virke som et skikkelig ork. Ta det fra ei som sliter med hashimotos sykdom, som har et veldig svingende energinivå. Derfor er det veldig fint å kunne ha noe man bare kan “slenge” i ovnen og som lager seg selv de dagene man bare ikke orker. Dessuten vil det potensielt forhindre at man går på en smell, for det du finner av frossenmat i butikkene er dessverre sjeldent lavkarbo. Jeg har selv gått forbi pizza-disken i butikken og tenkt “bare en gang gjør jo ingenting”. Vi er mennesker, og av og til strekker ikke energinivået til. Bruk en dag du har overskudd til å planlegge for de dagene du ikke har det, det er en av de beste rådene vi kan komme med, og som har hjulpet oss mye.

Oppskriften på keto pizza

Oppskriften under gir 4 stk mellomstore keto pizza som kan lages i stekeovn eller airfryer. Vi har skrevet fremgangsmåte for begge variantene, og resultatet blir like godt.

Porsjonspizza! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser:
 • 1 pakke Monster Fett & Forstand bakemiks + 4 egg, 3 dl fløte og 1 dl vann. (se hovedinnlegg for tips)
 • 80 g sukkerfri ketchup
 • 40 g tomatpure
 • salt, pepper og løkpulver etter smak.
 • 400 g revet ost

Versjon 1: Skinke og paprika
 • 200 g strimlet skinke
 • 60 g paprika

Versjon 2: Kjøttdeig og løk
 • 400 g kjøttdeig
 • 100 g løk
Fremgangsmåte:
 1. Rør sammen ketchup og tomatpure og smak til med salt, pepper og løkpulver.
 2. Hakk opp ingrediensene. For kjøttdeigvarianten må kjøttdeigen stekes på forhånd.
 3. Lag deigen som anvist på pakken og del den i fire like store deler.
 4. Kjevle en del deig til Ø 30 cm mellom to bakeark smurt med litt olje. Vi bruker flergangsbakeark kjøp på Clas Ohlson.
 5. Strø litt ost rundt hele, ca 1,5 cm fra kanten, og fold kanten over osten.
 6. Forstek i ovnen på 200 grader i ca 13 minutter - eller i airfryer på 170 grader i 8 minutter.
 7. Smør på tomatsaus, strø på ost og ønsket fyll. Pizzaen er nå klar til å fryses, eller stekes.
 8. Stekes fra rå tilstand i stekeovn på 180 grader i ca 15 minutter - eller i airfryer 165 grader i 8 minutter.
 9. Stekes frossen i stekeovn på 180 grader i 20 minutter, eller airfryer 175 grader i 12 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 196,09 - Fett: 13,7 - Karbohydrater: 1,48 - Protein: 15,45

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.