Porsjonspizza! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser:
  • 1 pakke Monster Fett & Forstand bakemiks + 4 egg, 3 dl fløte og 1 dl vann. (se hovedinnlegg for tips)
  • 80 g sukkerfri ketchup
  • 40 g tomatpure
  • salt, pepper og løkpulver etter smak.
  • 400 g revet ost

Versjon 1: Skinke og paprika
  • 200 g strimlet skinke
  • 60 g paprika

Versjon 2: Kjøttdeig og løk
  • 400 g kjøttdeig
  • 100 g løk
Fremgangsmåte:
  1. Rør sammen ketchup og tomatpure og smak til med salt, pepper og løkpulver.
  2. Hakk opp ingrediensene. For kjøttdeigvarianten må kjøttdeigen stekes på forhånd.
  3. Lag deigen som anvist på pakken og del den i fire like store deler.
  4. Kjevle en del deig til Ø 30 cm mellom to bakeark smurt med litt olje. Vi bruker flergangsbakeark kjøp på Clas Ohlson.
  5. Strø litt ost rundt hele, ca 1,5 cm fra kanten, og fold kanten over osten.
  6. Forstek i ovnen på 200 grader i ca 13 minutter - eller i airfryer på 170 grader i 8 minutter.
  7. Smør på tomatsaus, strø på ost og ønsket fyll. Pizzaen er nå klar til å fryses, eller stekes.
  8. Stekes fra rå tilstand i stekeovn på 180 grader i ca 15 minutter - eller i airfryer 165 grader i 8 minutter.
  9. Stekes frossen i stekeovn på 180 grader i 20 minutter, eller airfryer 175 grader i 12 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 196,09 - Fett: 13,7 - Karbohydrater: 1,48 - Protein: 15,45
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kosemat/pizza-keto-glutenfri/