Tortillas! (Keto, Glutenfri)

Tortillas! (Keto, Glutenfri)

lavkarbo tacolefser

lavkarbo tacolefser

Tortillas! (Keto, Glutenfri)

Tortillas! (Keto, Glutenfri)Tortillas! (Keto, Glutenfri) – Endelig tortillas, eller tacolefser om du vil, som smaker og kjennes helt autentiske ut! Oppskriften er basert på, (ja du gjettet riktig), polarbrødoppskriften! Egentlig er den basert på oppskriften vår på keto Berlinerboller. Polarbrødene kom nemlig etter!

Deigen vi utviklet var så lik vanlig gjærdeig at det ble naturlig å lage flere oppskrifter på keto-bakst med den. Det var polarbrød-oppskriften som omtrent gikk viralt, og siden har det blitt flere og flere oppskrifter av samme deig. Her har dere følgere også bidratt ENORMT med ideer og inspirasjon!

Ideen om å lage lavkarbo tortillas kom nemlig fra medlemmene på vår Facebook-gruppe og vi omtrent heiv oss rundt på minuttet og måtte forsøke selv. Fredags-tacoen reddet! Vi har gjort noen små endringer på deigen til disse tacolefsene for å få de enda mer autentiske.

Våre keto tortillas er myke, spenstige og veldig god på smak. Vi fikk faktisk følelsen av å spise “ekte” hvete-tortillas! Det er det som skiller denne oppskriften på lefser fra den andre vi har. Den er god den også, men mange opplever at de smaker litt for mye av fiberhusk. Det er ikke alle som reagerer på det, vi blant annet, men det er uansett kjekt å ha flere å velge i.

Hvorfor Fiberhusk og Xanthangum i tortillas?

Det har seg slik at for å få samme elastisiteten i lavkarbo- og glutenfri bakst som i hvetebakst, må man erstatte egenskapene gluten innehar. Det finnes en del ingredienser man kan benytte, men vi har til dags dato ikke funnet noe som funker bedre enn psyllium (Fiberhusk) og xanthangum i kombinasjon.

Tortillas! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Varm vann og fløte til fingervarmt.
 2. Bland sammen egg, fløte og vann.
 3. Mål opp de tørre ingrediensene.
 4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
 5. La deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen fremdeles er løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 6. Forvarm en steketakke eller en non-stick stekepanne til medium+ varme (vi forvarmet vår takke til 7 og slo den ned til 6). Lefsene skal tørrstekes og du skal dermed ikke bruke fett i stekepanna.
 7. Del deigen i 6 like store deler.
 8. Kjevle hver del mellom to bakepapir. Bruk et kasserollelokk eller lignende som mal om du ønsker helt runde tortillalefser.
 9. Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig forsøker å fjerne bakepapiret ved å forsøke å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg.
 10. Stek ca 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etterhvert som de er ferdige.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 218 - Fett: 17,4 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 4,9

 

 

8 Comments

 1. Pingback: Tortillabröd (keto) – Fett Bra Mat

 2. Janne Bjørkevoll

  Kan disse tortilla lefsene fryses?

 3. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

 4. Pingback: Boller med sjokolade! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) - Fett & Forstand

 5. Pingback: Tostadas med kjøttdeig! (Keto) - Fett & Forstand

 6. Pingback: Taco-grillspyd! (Tex-Mex-spyd) - Fett & Forstand

 7. Pingback: Lefser! (Tynnlefser - keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.