Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker!Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker! – Vi legger ikke skjul på at vi ELSKER Asiatisk mat, og da særskilt smaker fra det Kinesiske kjøkken! Egentlig burde vi vært mye flinkere å både lage, og dele oppskrifter inspirert fra Asia. Vi har noen retter fra før, men vi lover at vi skal jobbe med å utvide sortimentet!

I denne oppskriften har vi bruk Chinese Five, eller Kinesisk femkrydder som det blir på Norsk. Vi har lenge hatt lyst å forsøke denne spennende krydderblandingen, men vi har dessverre ikke lykkes i å finne tak i hverken blandingen, eller de spesifikke krydderne for å lage selv. Jeg fikk tips av en kollega som hadde funnet det på Kiwi-butikken der jeg jobber, fra det kjente kryddermerket Hindu. En matvarebutikk med rikt utvalg bør ha det i sortimentet, ellers får de tak i det.

Dere som har fulgt oss en stund vet at vi DIGGER nakkekoteletter! Det er utrolig mye man kan gjøre med kottiser, annet enn å steke de i panna! Vi har valgt dette kjøttet i våre kinesisk-inspirerte grillspyd fordi det har mest fett.

Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker smaker utmerket servert med blomkålris, og selvsagt rikelig med stekesjy fra grillspydene! En vakker symfoni av fantastiske smaker skal du lete lenge etter!

 

Kinesisk Inspirert Grillspyd med lynstekte grønnsaker!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 grillspyd (4-6 porsjoner)
Ingredienser
Grillspyd
  • 1 kg svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter!)
  • 3 ss Sukrin Gold
  • 1 ss Riseddik (hvitvineddik kan også brukes)
  • 1 ts salt
  • 2 ts Kinesisk Femkrydder
  • 1 ts chiliflak
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Tamari (glutenfri soyasaus)

Lynstekte Grønnsaker
  • 250 g sjampinjong
  • 100 g gulrot (se etter de med minst KH, First Price f.eks)
  • 50 g purreløk (gjerne blanding av både stilken og det grønne)
  • 100 g paprika
  • 100 g løk
  • 100 g aspargesbønner
  • 30 g ingefær
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær kjøttet i passe store biter og vend deretter i marinaden. La godgjøre seg mens du skjærer grønnsakene.
  3. Forvarm ovnen til 200c varmluft+grill (hvis du har den funksjonen, hvis ikke bruker du varmluft).
  4. Skjær grønnsakene i passe biter, gjerne i lange strimler slik som på bildene. TIPS: For gulrot brukte vi først ostehøvel, så kniv.
  5. Tre kjøttbitene på grillspydene. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
  6. Stek grillspydene midt i ovnen i ca 15-18 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du gjerne sette på grillfunksjonen de siste minuttene så du får en deilig stekeskorpe på kjøttet. Snu grillspydene innimellom.
  7. Lynstek grønnsakene mens kjøttet steker.
  8. Server straks! Gjerne med blomkålris og stekesjyen fra grillspydene, den er knallgod!

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Satay av svinenakke! - Fett & Forstand

  2. Pingback: Taco-grillspyd! (Tex-Mex-spyd) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.