Kinesisk Inspirert Grillspyd med lynstekte grønnsaker!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 grillspyd (4-6 porsjoner)
Ingredienser:
Grillspyd
  • 1 kg svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter!)
  • 3 ss Sukrin Gold
  • 1 ss Riseddik (hvitvineddik kan også brukes)
  • 1 ts salt
  • 2 ts Kinesisk Femkrydder
  • 1 ts chiliflak
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Tamari (glutenfri soyasaus)

Lynstekte Grønnsaker
  • 250 g sjampinjong
  • 100 g gulrot (se etter de med minst KH, First Price f.eks)
  • 50 g purreløk (gjerne blanding av både stilken og det grønne)
  • 100 g paprika
  • 100 g løk
  • 100 g aspargesbønner
  • 30 g ingefær
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær kjøttet i passe store biter og vend deretter i marinaden. La godgjøre seg mens du skjærer grønnsakene.
  3. Forvarm ovnen til 200c varmluft+grill (hvis du har den funksjonen, hvis ikke bruker du varmluft).
  4. Skjær grønnsakene i passe biter, gjerne i lange strimler slik som på bildene. TIPS: For gulrot brukte vi først ostehøvel, så kniv.
  5. Tre kjøttbitene på grillspydene. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
  6. Stek grillspydene midt i ovnen i ca 15-18 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du gjerne sette på grillfunksjonen de siste minuttene så du får en deilig stekeskorpe på kjøttet. Snu grillspydene innimellom.
  7. Lynstek grønnsakene mens kjøttet steker.
  8. Server straks! Gjerne med blomkålris og stekesjyen fra grillspydene, den er knallgod!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 143 - Fett: 9,6 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 11,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk/kinesisk-inspirerte-grillspyd-med-lynstekte-gronnsaker/