Tortillas! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser
Fremgangsmåte
  1. Varm vann og fløte til fingervarmt.
  2. Bland sammen egg, fløte og vann.
  3. Mål opp de tørre ingrediensene.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  5. La deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen fremdeles er løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  6. Forvarm en steketakke eller en non-stick stekepanne til medium+ varme (vi forvarmet vår takke til 7 og slo den ned til 6). Lefsene skal tørrstekes og du skal dermed ikke bruke fett i stekepanna.
  7. Del deigen i 6 like store deler.
  8. Kjevle hver del mellom to bakepapir. Bruk et kasserollelokk eller lignende som mal om du ønsker helt runde tortillalefser.
  9. Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig forsøker å fjerne bakepapiret ved å forsøke å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg.
  10. Stek ca 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etterhvert som de er ferdige.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/ovrig/tortillas-keto-glutenfri/