Anijsmelk – Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri)

Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Anijsmelk – Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri) – Nydelig nederlands varm kosedrikk som Ena-Maria drakk mye av når hun var liten. Nå som kulda setter inn er det alltid godt å lene seg tilbake i sofakroken med en kopp rykende varm anismelk.

Hva er Anijsmelk?

Anijsmelk, eller ganske enkelt anismelk på norsk er akkurat det – melk med anis og søtning. En typisk nederlandsk comfy-drink som nytes av store og små. Man kan fint lage det fra bunnen, med melk, søtning og anisfrø. Det finnes også sukkerbiter med anisekstrakt som løses opp i melken. Disse kalles anijsblokjes og har blitt produsert av det nederlandske firmaet De Ruijter siden 1800 tallet. Disse husker Ena-Maria godt fra hun var liten, for det var noe som alltid var med i den store esken med nederlandsk mat vi fikk tilsendt hver jul fra familien i Nederland.

Vår versjon!

Det finnes ingen keto-vennlige sukkerbiter med anisekstrakt ala anijsblokjes, derfor har lager vi det helt fra scratch, men med en blanding av kremfløte og vann istedenfor melk (som jo dessverre ikke er særlig keto-vennlig). Resultatet blir akkurat som Ena-Maria husker det fra sine barndomsår, og det smaker akkurat like godt som hun husket. Nå har også Kenneth blitt hekta på anismelk, og vi lager det ofte fremfor andre varme kosedrikker, som for eksempel varm sjokolade og gullmelk. – selvom disse også er kjempegode er det noe helt spesielt med anismelk.

Anijsmelk - Nederlandsk Anismelk! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 kopper
Ingredienser:
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vann
  • 2 ss anisfrø
  • 2 ts SUKKR BAKESUKKR eller 4 ts SUKKR GULL
Fremgangsmåte:
  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og gi et raskt oppkok.
  2. La småkoke i 3-4 minutter.
  3. Sil av anisfrøene og nyt!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.