Firkløverkake! (keto, glutenfri)

Firkløverkake! (keto, glutenfri)lavkarbo firkløverkakelavkarbo firkløverkakeFirkløverkake! (keto, glutenfri)Firkløverkake! (keto, glutenfri)lavkarbo firkløverkake ketoFirkløverkake! (keto, glutenfri) REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Firkløverkake! (keto, glutenfri) – En søt og sunnere oppskrift på firkløverkake alle kommer til å elske.

Søt, men mye sunnere Firkløverkake

Hvis du følger en keto eller lavkarbo-livsstil, betyr ikke det at du må gi opp kosen. En keto-vennlig firkløverkake kan være akkurat det du trenger for å tilfredsstille søtsuget uten å gå på akkord med kostholdet ditt.
Når man googler Firkløverkake kommer det opp mange treff. Fellesnevneren her er at alle er ulike! Vi assosierer firkløverkake med er en helt vanvittig god kake bestående at tre lag. Nøttebunn, gul smørkrem, og toppet med et raust lag sjokoladekrem. Vår versjon bruker sunnere ingredienser for å gi deg et keto-vennlig alternativ til en av våre favorittkaker.

Nyt en deilig keto-vennlig firkløverkake

Kaken består som sagt av flere lag, og hvert lag har en annen tekstur og smak. Nederst er det en seig marengsbunn med hasselnøtter, deretter et lag søt og silkemyk gulkrem, og på topp en myk sjokoladekrem laget av melkesjokolade med hasselnøtter.
Denne kaken er så god at du nesten ikke vil tro at den er laget med sunnere ingredienser. Så hvis du vil imponere gjestene dine eller bare unne deg noe søtt, kan anbefaler vi keto firkløverkake på det sterkeste. Du finner forresten et rikt utvalg keto og glutenfri kaker på vår nettside, noe for enhver smak.

Hvordan lykkes med oppskriften

Her er noen tips for å hjelpe deg med å lykkes med oppskriften:
1. Bruk gjerne håndholdt nøttekvern fremfor blender o.l Dette for å unngå at nøttene slipper fett og blir grøtete.
2. Lag kaken i flere omganger: Kaken har flere lag, så det er viktig at bunnen er helt avkjølt før du lager gulkremen. Gulkremen bør avkjøle noe før den has over kakebunnen da det blir lettere å fordele. Vent til gulkremen er helt avkjølt på kaken før du lager sjokoladelaget.
3. Ha tålmodighet: Denne kaken krever litt tid og tålmodighet på grunn av venting mellom lagene og koketiden på gulkremen, men resultatet er vel verdt innsatsen.
Alt i alt er lavkarbo firkløverkake en deilig og sunnere alternativ til den tradisjonelle kaken. Så hvorfor ikke prøve å lage en i helgen?

Ingrediensene

Du kan bytte ut deler av hasselnøttene med mandler om ønskelig. Du kan også bruke vanlig sukkerfri melkesjokolade og tilsette hasselnøtter slik beskrevet i oppskriften. Sjekk gjerne vår bytteguide for andre tips om bytting av ingredienser i firkløverkake.

Firkløverkake! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 middels stor kake
Ingredienser:
nøttebunn

Gulkrem
  • 5-6 eggeplommer (samme antall som eggehvite)
  • 100 g Finesse Bakesukker
  • 1,5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 225 g smør i terrninger

Sjokoladekrem
Fremgangsmåte:
Nøttebunn
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Stivpisk eggehviter og søtning.
  3. Vend forsiktig inn malte hasselnøtter og bakepulver.
  4. Fordel røren i en kakeform på 22 eller 24 cm.
  5. Stek kaken på nederste rille i 35 minutter.
  6. Avkjøles i formen, deretter på rist.

Gulkrem
  1. Ha eggeplommer, fløte, søtning og vanilje i en kjele.
  2. Varm opp på medium varme og rør hele tiden. Varm opp til kremen tykner såpass mye at når du skraper i bunnen med en slikkepott så ser du bunnen i ett sekunder før massen flyter ut. Det skal minne om vaniljekrem i konsistensen.
  3. Ta kjelen av platen og rør straks inn romtemperert smør.
  4. La kremen avkjøle ca 30 minutter før du fordeler den over kakebunnen.
  5. Avkjøl kaken mens du forbereder sjokoladekremen.

Sjokoladekrem
  1. Grovhakk sjokoladen.
  2. Varm smør og fløte til kokepunktet.
  3. Dra kjelen av platen og tilsett sjokolade.
  4. Rør til alt er godt blandet.
  5. La sjokoladen avkjøle i romtemperatur i ca 30 til den tykner noe.
  6. Fordel sjokoladekremen over kaken og sett kjølig før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 416,96 - Fett: 38,61 - Karbohydrater: 2,57 - Protein: 6,55

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.