Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)

Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri) REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)
– En skikkelig saftig og smaksrik krydderkake med fløyelsmyk hvit sjokoladekrem som smelter i munnen.

Inspirasjonen!

Krydderkake med hvit sjokoladekrem er inspirert av vår populære sjokoladekake i langpanne. Vi har justert oppskriften og fått til en supersaftig krydderkake i langpanne, med rikelig kryddersmak, og en vanvittig god hvit sjokoladekrem du bare MÅ prøve! Oppskriften gir en middels stor krydderkake i langpanne. Vår målte ca 30 x 18 cm. Som alltid er våre oppskrifter keto-vennlige, og glutenfri.

Hvit sjokoladekrem, keto style!

Det finnes mange digge oppskrifter på keto og lavkarbo sjokoladetoppinger til saftig sjokoladekake i langpanne. Både glasurer, ganache, smørkrem og kremer for øvrig. Vi gikk litt bort fra tradisjonell kremostglasur i denne oppskriften, for å forsøke noe nytt, og for den berømte prikken over i’en. Resultatet ble en utrolig god, fyldig hvit sjokoladekrem som smelter på tungen, og som komplimenterer krydderkake perfekt. Kremen er laget på samme måte som suksesskrem, og kremen til vår sjokoladekake i langpanne, men tilsatt hvit sjokolade, og litt kremost for friskhetens skyld. Kaken passer i en liten langpanne. Vår målte ca 30 x 18 cm.

Pynte kaken, eller ikke?

Krydderkake trenger ikke så mye pynt syns vi, den er vakker som den er, i all sin enkelhet. Men man kan jo alltids drysse på litt hakket sjokolade, hjemmelaget kakestrøssel, litt kanel, eller lignende for det lille ekstra. Spiselige blomster som for eksempel stemorsblomster er flott kakepynt. Litt friske bær smaker helt sikkert veldig godt til denne kaken. Slipp fantasien løs og kos deg på kjøkkenet. Visste du forresten at vi har mange oppskrifter på kaker på bloggen? Helt sikkert noe for enhver smak. Her finner du også tips til pynting av kake.

Nøttefri keto kaker

Det kan være ganske utfordrende å lage saftige keto-kaker uten å bruke nøttemel. Vi ønsket likevel å lage vår oppskrift på keto krydderkake nøttefri. For oss er det viktig at det finnes lavkarbo og keto alternativer til de som ikke tåler nøtter. Når det kommer til et alternativ for de som ikke spiser meieriproduker finnes det en god del alternativer på markedet som kan erstatte både smør, fløte og rømme. Om disse er keto-vennlige er ikke sikkert, så sjekk alltid ingredienselisten på produktet.

Bytting av ingredienser

I utgangspunktet anbefaler vi å følge oppskriften, men hvis du likevel ønsker å bytte ingredienser kan det være lurt å sjekke vår bytteguide.

Krydderkake med hvit sjokoladekrem! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 liten langpanne
Ingredienser:
Krydderkake

Hvit sjokoladekrem
Fremgangsmåte:
Krydderkake
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Smelt smør og rør deretter inn fløte, rømme, Fibersirup og krydder.
 3. Pisk egg, Finesse/Bakesukkr og Sukkr Gull til luftig eggedosis.
 4. Vend smørblandingen i eggedosisen.
 5. Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
 6. La røren svelle i ca 10 minutter. Røren virker tynn men vil tykne.
 7. Fordel kakerøren i en liten langpanne.
 8. Stek kaken på nest nederste rille i 30-35 minutter.
 9. Avkjøl..

Hvit sjokoladekrem
 1. Finhakk sjokolade og skjær smør i terninger.
 2. Rør sammen eggeplommer, søtning og fløte.
 3. Varm opp på middels høy varme til det tykner under kontinuerlig omrøring. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
 4. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør. Rør deretter inn kremost, og til slutt finhakket hvit sjokolade.
 5. Fordel sjokoladekremen over den avkjølte kaken.
 6. Hvis du ønsker å bruke kakesprøyte kan du avkjøle kremen og røre den opp før du fordeler den på kaken.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 282,86 - Fett: 24,84 - Karbohydrater: 2,93 - Protein: 6,65

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.