Keto Saltstenger! (Saltkringler/Pretzels) – Her om dagen fikk jeg skikkelig craving etter saltstenger etter vi la ut oppskriftene på kavring og skorper! Jeg bestemte meg for å forsøke å lage disse nusselige Pretzels/saltkringle/saltstenger så lik originalen som overhode mulig!
Siden saltstenger ofte forbindes med øl, fant jeg ut at jeg skulle forsøke å ha litt øl i deigen for en skarpere smak! Etter et kjapt Google-søk viste det seg at øl booster gjær i tillegg, vinn vinn! Tagatesse, som inneholder inulin, vil også aktivere gjæren noe og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.
Keto Saltstenger (saltkringler/pretzels) er relativt enkle å lage, men krever litt tid. Du kan i grunn bruke deigen fra de andre brødoppskrifter vi har, så lenge deigen er fast nok til å holde på formen. Dessverre er det jo slik at havrefiber er litt utfordrende å få tak i for tiden, men vi håper det løser seg og at flere aktører kommer på banen og tar inn dette superproduktet! Når det gjelder proteinpulver uten smak fås dette blant annet på Gymgrossisten, men personlig bruker vi kun Isopure Whey Protein Isolate fra “The Isopure Company” – bestilt på iHerb. Den er helt uten karbohydrater. Andre kan fint benyttes, men skal du uansett bestille noe fra iHerb anbefaler vi denne på det sterkeste.
Har du ikke havrefiber i hus kan du bruke Pofiber, det står beskrevet i oppskriftskortet. PSSSSST! har du prøvd saltstenger dyppet i karamellsaus? OMG!
- 35 g Havrefiber (kan byttes ut med 30 g Pofiber men resultatet blir ikke helt det samme)
- 18 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
- 30 g Fiberhusk
- 1 ts tørrgjær
- ½ ts monster tagasøtt Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts natron
- ½ ts salt
- 1 ss eplecidereddik
- 0,5 dl eggehvite
- 0,5 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
- 2 hele egg M/L (ca 110 g uten skall)
- 125 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake) - Se merknader for tips!
- Flaksalt til å drysse over
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
- Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Bruk en solid kakesprøyte eller lignende og klem ut lange strimler. Form de som kringler om du ønsker. Deigen er litt for løs for å trilles ut for hånd, men lar du deigen hvile litt ekstra og bruker litt olje på hendene kan det funke!
- Pensle over litt olivenolje og dryss på finere knust flaksalt.
- Stekes på midterste rille i ca 15 minutter.
- Slå temperaturen på ovnen ned til 90°C.
- Ha stekebrettene tilbake i ovnen og la saltstengene tørke i 1,5 - 2 timer. Sørg for å tørke vekk kondens i ovnen etter hvert som det måtte oppstå.
Pingback: Keto-vennlig Ost- & Vinkveld! - Fett & Forstand
Pingback: Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto) - Fett & Forstand
Pingback: Keto Minitoast! (Melba Toast) - Fett & Forstand