Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)

Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)

Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)

Lavkarbo dessert

Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)

Karamellsaus sukkerfriOstekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto) – Fantastisk keto-dessert med perfekt kontrast mellom saltstenger, frisk ostesaus, og søt karamellsaus! Denne desserten er mektig, så hold av god plass etter middag! Vi har brukt våre saltstenger som bunn i denne, men du kan bytte det ut med salte nøtter om du vil spare deg litt arbeid. Andre typer lavkarbo eller keto saltkjeks funker også utmerket.

Det er nettopp smakskontrastene som gjør Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels så rik. Ikke bare er den vanvittig god, den er kjempelett å lage! Knekk oppi noen salte pretzels, kjeks eller nøtter, pisk sammen ostekremen og hell over karamellsausen. Har du ikke tid eller ork å lage karamellsaus kan du fint bruke Sukrinsirup Caramel fra Funksjonell mat! Den fås kjøpt på helsekost og på nett og smaker veldig godt! Til fortvilelse for alle på lavkarbo og keto er det desverre i skrivende stund ikke så lett å få tak i Tagatesse som kreves for å lage karamellsausen i denne oppskriften.

Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
Bunn
  • Ca 24 saltstenger (se hovedinnlegg for link til oppskrift) eller salte nøtter, f.eks peanøtter

Karamellsaus
  • 70 g Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt (om du ønsker en salt karamellsaus - kan sløyfes)

Ostekrem
  • 4 dl fløte
  • 150 g kremost
  • 2 - 3 ss Tagatesse (kan byttes med annen søtning)
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Knekk opp saltstenger i passe biter (evt hakk nøtter)

Karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. La avkjøle noe før du heller over ostekaken.

Ostekrem
  1. Pisk sammen fløte, kremost, søtning og vaniljeessens til du får en fast men fluffy krem.
  2. Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med karamellsaus.
  3. Serveres straks - denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.