Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- Ca 24 saltstenger (se hovedinnlegg for link til oppskrift) eller salte nøtter, f.eks peanøtter
- 70 g monster tagasøtt, Tagatesse
- 30 g smør
- ½ dl fløte
- 2 ss vann
- ¼ ts salt (om du ønsker en salt karamellsaus - kan sløyfes)
- 4 dl fløte
- 150 g kremost
- 2 - 3 ss monster tagasøtt, Tagatesse (kan byttes med annen søtning)
- ½ ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- Knekk opp saltstenger i passe biter (evt hakk nøtter)
- Ha tagatesse og vann i en kjele.
- Varm opp mens du rører.
- Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
- Sjekk farge innimellom.
- Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
- Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
- La avkjøle noe før du heller over ostekaken.
- Pisk sammen fløte, kremost, søtning og vaniljeessens til du får en fast men fluffy krem.
- Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med karamellsaus.
- Serveres straks - denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten.
Kcal: 274 - Fett: 21,7 - Karbohydrater: 3,3 - Protein: 8,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/ostekake-i-glass-med-karamellsaus-pretzels-keto/
3.5.3251