Ostekake i Glass med Karamellsaus & Pretzels! (keto)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
Bunn
  • Ca 24 saltstenger (se hovedinnlegg for link til oppskrift) eller salte nøtter, f.eks peanøtter

Karamellsaus
  • 70 g monster tagasøtt, Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt (om du ønsker en salt karamellsaus - kan sløyfes)

Ostekrem
  • 4 dl fløte
  • 150 g kremost
  • 2 - 3 ss monster tagasøtt, Tagatesse (kan byttes med annen søtning)
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Knekk opp saltstenger i passe biter (evt hakk nøtter)

Karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. La avkjøle noe før du heller over ostekaken.

Ostekrem
  1. Pisk sammen fløte, kremost, søtning og vaniljeessens til du får en fast men fluffy krem.
  2. Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med karamellsaus.
  3. Serveres straks - denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/ostekake-i-glass-med-karamellsaus-pretzels-keto/