Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade! (keto, sukkerfri)

Hjemmelaget Hvit Sjokolade – (sukkerfri, keto) – vår nye tilskudd med en ny spennende ingrediens. Vi tok jo som sagt kontakt med Tights tidligere i år og kom med anbefalinger og forespørsler om å ta inn tre forskjellige produkter som ikke var mulig å få tak i i Norge. Havrefiber, som har tatt Norge med storm var en av de, og nå presenterer vi produkt nummer to. Vi er veldig glade for å kunne bidra med ønsker, forslag, anbefalinger basert på vår kunnskap som igjen kan bidra til et større produktutvalg for hele keto/lavkarbo Norge!

Det som imidlertid er litt leit, er at etter at vi mailet Tights har vi ikke hørt et eneste ord tilbake. Vi oppdaget med en tilfeldighet at de hadde tatt inn to av de tre produktene vi anbefalte, men har ikke hørt et kvekk etter. Det eneste vi spurte pent om, var om det var mulig å få en rabattkode til dere, altså våre følgere og lesere. Vi har aldri bedt om en eneste krone som “takk”. Dessverre har vi pr dags dato ikke fått noen tilbakemelding på dette, til tross for forespørsel og påfølgende purring. Vi skulle gjerne delt en rabattkode på Tights med dere, men det har vi ikke fått til.

Dessverre, kan man vel også på en måte si, er det andre produktet Tights nå er alene om å ha i sitt sortiment i Norge, et produkt som er helt essensielt når man skal lage hjemmelaget hvit sjokolade eller melkesjokolade, nemlig kremfløtepulver.

I tradisjonell sjokolademaking brukes det melkepulver. Melkepulver har for lite fett, og for mye karbohydrater for oss på keto og lavkarbo. Kremfløtepulver har hele 70% fett, og i likhet med kremfløte er den veldig innafor på keto! Ikke la deg skremme av det høye karboinnholdet, det er fordi fløten er frysetørket og dermed er vannet fjernet. Det resulterer naturligvis i større næringstetthet.

Hjemmelaget hvit sjokolade og melkesjokolade er noe vi har hatt lyst å lage lenge. Vi har blitt inspirert av utenlandske bloggere, blant annet  Wholesomeyum og Sugarfreelondoner.

Et annet merkelig produkt du ser i oppskriften er lecithin. Denne har vi kjøpt på iHerb. Lecithin er en emulgator som bidrar til å binde ingrediensene i sjokoladen og sørge for en fyldigere og mer fløyelsmyk sjokolade. Den kan sløyfes, men anbefales. Kakaosmør fås kjøpt på helsekost. Nå tenker du kanskje at hjemmelaget sjokolade kanskje koster mer enn det smaker, og det er ikke sikkert det er så langt ifra sannheten (men vi har ikke regnet på det). Fordelen med hjemmelaget sjokolade er at du får den akkurat så søt som du vil, med akkurat det søtningsmiddelet du vil, og du har full kontroll på hva du får i deg!

Vi håper du nyter godt av denne spesielle oppskriften, det kommer flere sjokoladeoppskrifter fra oss i fremtiden! Dette er en god begynnelse, men alt skal læres så vi forsker videre!

Hjemmelaget Hvit Sjokolade (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 100 g ferdig sjokolade
Ingredienser:
 • 40 g kakaosmør
 • 40 g krempulver(se hovedinnlegg for tips)
 • ⅛ ts lecithin (se hovedinnlegg for tips)
 • 20 - 30 gr Sukrinmelis- sukrinmelis gir en litt kornete konsistens - du kan bruke den søtningen du foretrekker
 • Vaniljepulver, frysetørkede bær eller annen smakstilsetning om ønskelig. Jeg brukte noen dråper jordbæraroma i tillegg til frysetørkede jordbær.
Fremgangsmåte:
 1. Hakk kakaosmør i mindre biter, prøv å hakk de så jevn som mulig størrelsesmessig.
 2. Smelt kakaosmør over vannbad til det blir helt flytende. Rør inn krempulver, søtning og evt smakstilsetning. Pass på at du ikke skolder sjokoladen - ha jevn middels temperatur på vannet under vannbadet, ikke la det koke. Pass på så du ikke får damp på kjøkkenredskapene du bruker til å lage sjokoladen. Den minste dråpe vann kan ødelegge sjokoladen.
 3. Ha over i former og avkjøl.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 662 - Fett: 68,8 - Karbohydrater: 5,6 - Protein: 3,6

 

6 Comments

 1. Hei, når jeg “googler” krempulver så får jeg opp diverse varianter, inkludert ett fra tights.no som du omtaler. Alle disse inneholder imidlertid sukker, tildels ganske mye, og da er det jo ikke en sukkerfrs sjokolade?

 2. Tonje Titternes

  hei. må det være flytende lecitin? kan jeg bruke lecitin pulver?

 3. Pingback: F&Fs iHerb Anbefalinger! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.