Hjemmelaget Hvit Sjokolade (keto, sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 100 g ferdig sjokolade
Ingredienser:
  • 40 g kakaosmør
  • 40 g krempulver(se hovedinnlegg for tips)
  • ⅛ ts lecithin (se hovedinnlegg for tips)
  • 20 - 30 gr Sukrinmelis- sukrinmelis gir en litt kornete konsistens - du kan bruke den søtningen du foretrekker
  • Vaniljepulver, frysetørkede bær eller annen smakstilsetning om ønskelig. Jeg brukte noen dråper jordbæraroma i tillegg til frysetørkede jordbær.
Fremgangsmåte:
  1. Hakk kakaosmør i mindre biter, prøv å hakk de så jevn som mulig størrelsesmessig.
  2. Smelt kakaosmør over vannbad til det blir helt flytende. Rør inn krempulver, søtning og evt smakstilsetning. Pass på at du ikke skolder sjokoladen - ha jevn middels temperatur på vannet under vannbadet, ikke la det koke. Pass på så du ikke får damp på kjøkkenredskapene du bruker til å lage sjokoladen. Den minste dråpe vann kan ødelegge sjokoladen.
  3. Ha over i former og avkjøl.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 662 - Fett: 68,8 - Karbohydrater: 5,6 - Protein: 3,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/hjemmelaget-hvit-sjokolade-keto-sukkerfri/