125 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake) - Se merknader for tips!
Flaksalt til å drysse over
Fremgangsmåte:
Forvarm ovn til 180°C.
Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Bruk en solid kakesprøyte eller lignende og klem ut lange strimler. Form de som kringler om du ønsker. Deigen er litt for løs for å trilles ut for hånd, men lar du deigen hvile litt ekstra og bruker litt olje på hendene kan det funke!
Pensle over litt olivenolje og dryss på finere knust flaksalt.
Stekes på midterste rille i ca 15 minutter.
Slå temperaturen på ovnen ned til 90°C.
Ha stekebrettene tilbake i ovnen og la saltstengene tørke i 1,5 - 2 timer. Sørg for å tørke vekk kondens i ovnen etter hvert som det måtte oppstå.