Keto Saltstenger (Saltkringler/Pretzels)
 
 
Etter tips fra en følger kan et stk mozzarella (125 g) byttes ut med 85 g hvitost og 40 g vann. Her ville jeg vurdert å bytte ut vannet med mer øl.
Skrevet av:
Serveringer: 2 stekebrett
Ingredienser
  • 35 g Havrefiber (kan byttes ut med 30 g Pofiber men resultatet blir ikke helt det samme)
  • 18 g Proteinpulver uten smak (Whey Protein Isolate)
  • 30 g Fiberhusk
  • 1 ts tørrgjær
  • ½ ts monster tagasøtt Tagatesse eller Sukrinsirup Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 dl eggehvite
  • 0,5 dl Lite øl (vi brukte Hansa Ultra lite)
  • 2 hele egg M/L (ca 110 g uten skall)
  • 125 g fersk Mozzarella (avrent, altså uten lake) - Se merknader for tips!
  • Flaksalt til å drysse over
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha Tagatesse og tørrgjær i ølen.
  4. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor
  5. Bland sammen de våte ingrediensene, ha i de tørre og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  6. Bruk en solid kakesprøyte eller lignende og klem ut lange strimler. Form de som kringler om du ønsker. Deigen er litt for løs for å trilles ut for hånd, men lar du deigen hvile litt ekstra og bruker litt olje på hendene kan det funke!
  7. Pensle over litt olivenolje og dryss på finere knust flaksalt.
  8. Stekes på midterste rille i ca 15 minutter.
  9. Slå temperaturen på ovnen ned til 90°C.
  10. Ha stekebrettene tilbake i ovnen og la saltstengene tørke i 1,5 - 2 timer. Sørg for å tørke vekk kondens i ovnen etter hvert som det måtte oppstå.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/snacks/keto-saltstenger-saltkringler-pretzels/