Fiskepinner! (keto, glutenfri)

Fiskepinner! (keto, glutenfri) Fiskepinner! (keto, glutenfri) Fiskepinner! (keto, glutenfri) Fiskepinner! (keto, glutenfri) Fiskepinner! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fiskepinner! (keto, glutenfri)
– Nok en barndomsfavoritt som tidvis har vært dypt savnet på middagsbordet her i heimen.

Tilbehør til fiskepinner!

Fiskepinner funker både som snacks, og som fullverdig middagsmåltid servert sammen med for eksempel hjemmelaget remulade, sommerlig råkostsalat og hokkaido-fries.
Agurksalat, en god klatt rømme og bakt hokkaido eller sellerirot er også veldig godt som tilbehør til fiskepinner. Mange barn liker fiskepinner med spagetti og ketchup, så hvorfor ikke finne frem barnet i deg og nyte fiskepinner med akkurat det du har lyst til?

Ingrediensene!

Vi brukte seiblokk i utviklingen av denne oppskriften. Et helt kurant produkt å bruke til fiskepinner, og som i tillegg er mye billigere enn å  kjøpe fersk. Man kan også selvsagt bruke annen type fisk til fiskepinner, men vi anbefaler at du velger noe tilsvarende sei som er litt fastere i fisken, bokstavelig talt. Som panering har vi valgt å bruke et “griljermel” vi først utviklet som alternativ nøttefri topping til vår fiskegrateng. Den er relativt smaksnøytral og blir skikkelig sprø, noe vi har savnet i andre typer keto/lavkarbo paneringsalternativer.

Bytting av ingredienser!

Du kan som sagt bruke valgfri fisk i fiskepinner, men det er en fordel å velge en fisketype med fast kjøtt. Pofiber i paneringsmelet kan byttes ut med havrefiber, men gir noe annerledes konsistens. Eksperimenter gjerne med flere typer krydder og urter som kan påføres fisken direkte, eller has i paneringsmelet. Her er det bare fantasien som setter grenser.

 

Fiskepinner! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser:
 • 400 g sei - gjerne seiblokk
 • 20 g pofiber
 • 40 g kaldt smør
 • 40 g revet hvitost
 • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm oven til 200 grader varmluft.
 2. Kutt fisken i biter på ca 10 cm lengde og 1 cm tykkelse.
 3. La fisken renne godt av på kjøkkenpapir.
 4. Krydre bitene med salt og pepper.
 5. Puls sammen hvitost, smør og pofiber i foodprosessor eller blender til smuler. Ikke puls for lenge, da ender du opp med en deig.
 6. Pisk egget lett.
 7. Vend fiskebitene i egg, deretter smulene, og legg de på et bakepapirkledd bakebrett.
 8. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter til gylden,
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 159 - Fett: 9,1 - Karbohydrater: 0,5 - Protein: 18,9

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.