Sommerlig råkostsalat!

Sommerlig råkostsalat! Sommerlig råkostsalat! Sommerlig råkostsalat! Sommerlig råkostsalat! Sommerlig råkostsalat!REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sommerlig råkostsalat!
– En nydelig og fargerik råkostsalat som passer ypperlig til det aller meste, og spesielt til grillmaten.

Ingrediensene i sommerlig råkostsalat!

Visste du at spisskål har langt færre karbohydrater enn vanlig hodekål og rødkål? I følge matvaretabellen inneholder hodekål og rødkål henholdsvis 5,2 og 5 gram karbohydrater pr 100 gram, mens spisskål kun inneholder 0,9 gram pr 100? Dessuten har spisskål en noe mildere smak en sine større brødre. Lek med forskjellige urter og andre smakstilsetninger i vår nydelige sommerlig råkostsalat. For eksempel smaker det kjempegodt med fersk dill om du skal servere den til fiskeretter som for eksempel fiskegrateng eller fiskepinner. Til kjøttretter kan vi varmt anbefale persille, koriander eller basilikum.

Gulrotens dårlige rykte

Når vi snakker om grønnsaker og næringsinnhold er en ting vi har stusset veldig på at gulroten har fått så dårlig rykte i norsk lavkarbo/keto-miljø. I USA blant annet bruker de gulrot i kostholder uten  å mukke. Gulrot er en super grønnsak som er relativt lag på karbohydrater (avhengig av sesong og dyrkningsforhold), og inneholder blant annet betakaroten, Vitamin A, Vitamin C, K-vitamin, Vitamin B8, Jern, Kobber, Kalium, Folat, Pantotensyre og Mangan. Med andre ord masse næringsstoffer kroppen trenger. Gulrot som komponent i en helhetlig rett anser vi som uproblematisk, uavhengig av hva andre måtte mene. Bare husk å tilfør nok fett til måltidet, det er det viktigste.

Sommerlig råkostsalat!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Kutt grønnsakene i fine strimler.
  2. Grovhakk nøtter.
  3. Bland sammen olje, sitronsaft, urter, finhakket hvitløk, Fibersirup, salt og pepper. Hell over de finhakkede grønnsakene og dryss til slutt over nøtter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 56 - Fett: 4 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 2,2

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

One Comment

  1. Pingback: Fiskepinner! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.