Vaniljesaus! (keto, sukkerfri)

Vaniljesaus! (keto, sukkerfri) Vaniljesaus! (keto, sukkerfri) Vaniljesaus! (keto, sukkerfri) Vaniljesaus! (keto, sukkerfri) Vaniljesaus! (keto, sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Vaniljesaus! (keto, sukkerfri)
– Vaniljesaus + jordbær = sant! Faktisk så er vaniljesaus + det aller meste = sant. Vel, kanskje ikke til fiskegrateng, men du skjønner sikkert hva vi mener 🙂

Serveringstips

Men ærlig talt, finnes det noen dessert eller kaker i verden som ikke blir hakket bedre med vaniljesaus?  Hva med smuldrepai med blåbær, rabarbrakake, blåbæris, bær, jordbærpai, og mye mye mer? Faktisk så er vi så glad i vaniljesaus at vi gjerne innrømmer at før kostholdsomleggingen var det ikke utenkelig at vi kunne vi finne på å drikke det fra kartongen. Det har ikke skjedd altså.. vel, ikke mer enn et par ganger. Muligens en håndfull ganger, men definitivt under hundre.

Ideen!

Ingen hokus pokus, ideen poppet opp når vi skulle nyte en skål jordbær med fløte. Kenneth foretrekker nemlig jordbær og vaniljesaus, og det er uuur lenge siden vi spiste det sist, lenge før vi la om til keto. Nå finnes det riktig nok en kommersiell varint uten tilsatt sukker, men den er fremdeles altfor høy på karbohydrater til tross. Dessuten er det best med hjemmelaget uansett, og vår versjon er laget på fettrike ingredienser som fløte og eggeplommer. Hvorfor vi ikke har laget sukkerfri keto-vennlig vaniljesaus tidligere må nissen vite, for vi har jo alt oppskrift på vaniljekrem.

Bytting av ingredienser

Vi  anbefaler å bruke ekte vanilje, men vaniljeessens funker også til nøds. Når det gjeldet søtning kan du bruke foretrukne. Bare husk å juster mengden etter søtningsgrad. Xanthangum kan byttes med guar gum eller johannesbrødkjernemel. Muligens litt større mengde, så her må man bare prøve seg fram.

Vaniljesaus! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene, inkludert vaniljestangen og frøene.
  3. Varm opp på medium varme under stadig omrøring til det tykner. Dette tar ca 10 minutter.
  4. Husk at vaniljesausen tykner ytterligere når den avkjøles.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 341 - Fett: 34,6 - Karbohydrater: 2,7 - Protein: 3

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

2 Comments

  1. Pingback: Sjokoladepudding! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.