Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto) – Mange har savnet flere fiskeretter, og det har vi i Fett & Forstand tenkt å gjøre noe med!

Vi er selv veldig glad i fisk, men spiser det dessverre ikke så ofte som vi burde. Her er det bare å ta seg selv i nakken kjenner jeg!

Tilberedning av kveite

Tips hentet fra Jacobs.no
Vanlig tilberedning av kveite er å skjære den i skiver og trekke i gryte, men den kan også bakes i ovn, grilles, stekes i panne og graves. Fisken holder fasongen godt både kokt og stekt. Man bør beregne 3-400 g kveite med ben pr person, men av benfri kveitefilet er 200-250 gram nok. Stekt kveite: Temperer kveitefileten i ca. en halvtime før tilberedning. Tørk godt av fileten og ha på salt og pepper. Del fileten i passe serveringsstykker. Her er det viktig å skjære porsjonene slik at alle bitene får en del av “fettranden”. Varm en stor stekepanne, med rikelig smør og la det bli nøttebrunt. Legg i filetene med skinnsiden ned. Stek i ca. 3-4 minutter på medium+ varme så skinnet blir sprøtt, og et par minutter på hvitsiden.

Keto-vennlig tilbehør

Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat er bare helt utrolig godt, og tar ikke lange tiden å lage. Vi hadde ovnsbakt hokkaido til, men andre tips til tilbehør kan være for eksempel gresskarpurè, bakt sellerirot, eller sellerirotmos. Grønnsaker slik som aspargesbønner, knaskegulrøtter og brokkoli er også veldig godt tilbehør til stekt fisk. Agurksalat er veldig enkelt å lage og går fra høykarbo til lavkarbo/keto ved å bare bytte ut en ingrediens, nemlig sukkeret!

Stekt Kveite med Agurksalat og Rømmesaus!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 kg kveitefilet
  • Salt og pepper etter smak
  • Litt fersk dill eller andre urter (kan sløyfes)
  • 30 g smør til steking
  • 150 g rømme
  • 1,5 dl fløte
  • Et par spiseskjeer vann
  • 1 stk slangeagurk
  • 4 ss vann
  • 2 ss eddik
  • 1 ts salt
  • ½ ss BakeSukkr eller annen søtning
  • ½ ts pepper
  • Litt fersk eller tørket dill eller andre urter. Kan sløyfes.
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kveitefilet i passe passe store stykker. Krydre med salt og pepper.
  2. Varm smør i en stekepanne og stek kveitestykkene på middels høy varme til de er gjennomstekte.
  3. Ta kveitestykkene ut av stekepanna og legg til side. Ikke kast stekefettet!
  4. Ha litt vann i stekepanna med stekefettetfett. Ha deretter i rømme og fløte og la småputre til det tykner. Smak til med salt, pepper og litt fersk dill eller andre urter! Hvis sausen blir for tykk kan du ha i litt mer fløte og/eller vann.
  5. Server gjerne med bakt hokkaido eller sellerirot, friske urter og en sitronskive!

Agurksalat
  1. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel.
  2. Bland sammen vann, eddik, salt, BakeSukkr, pepper og eventuelt urter.
  3. Ha agurkskivene i laken og legg kjølig i minst en time før servering.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.