Stekt Kveite med Agurksalat og Rømmesaus!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 kg kveitefilet
  • Salt og pepper etter smak
  • Litt fersk dill eller andre urter (kan sløyfes)
  • 30 g smør til steking
  • 150 g rømme
  • 1,5 dl fløte
  • Et par spiseskjeer vann
  • 1 stk slangeagurk
  • 4 ss vann
  • 2 ss eddik
  • 1 ts salt
  • ½ ss BakeSukkr eller annen søtning
  • ½ ts pepper
  • Litt fersk eller tørket dill eller andre urter. Kan sløyfes.
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kveitefilet i passe passe store stykker. Krydre med salt og pepper.
  2. Varm smør i en stekepanne og stek kveitestykkene på middels høy varme til de er gjennomstekte.
  3. Ta kveitestykkene ut av stekepanna og legg til side. Ikke kast stekefettet!
  4. Ha litt vann i stekepanna med stekefettetfett. Ha deretter i rømme og fløte og la småputre til det tykner. Smak til med salt, pepper og litt fersk dill eller andre urter! Hvis sausen blir for tykk kan du ha i litt mer fløte og/eller vann.
  5. Server gjerne med bakt hokkaido eller sellerirot, friske urter og en sitronskive!

Agurksalat
  1. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel.
  2. Bland sammen vann, eddik, salt, BakeSukkr, pepper og eventuelt urter.
  3. Ha agurkskivene i laken og legg kjølig i minst en time før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 140 - Fett: 10,1 - Karbohydrater: 0,8 - Protein: 11,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/stekt-kveite-med-rommesaus-agurksalat-keto/