Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

lavkarbo karameller

fløtekarameller lavkarbo

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri) – Klart man kan nyte deilige fløtekarameller på keto/lavkarbo! Med et lite dryss flaksalt er dette noe av det beste jeg vet av godis!

Vi har forsåvitt laget det mange ganger før, men da i oppskrifter der karamell er et av flere komponenter. Vi har prøvd oss litt frem i forhold til rett konsistens og smak på rene fløtekarameller og resultatet ble upåklagelig! Dessuten vil man jo gjerne lage litt, når man først holder på så vi har lekt litt med oppskrift på større mengde! For ekstra gode fløtekarameller anbefaler vi å dyppe de i valgfri sukkerfri sjokolade. NAM!

Termometer og vanntesten

Vi anbefaler at du investerer i et sukkertermometer for aller best resultat. Det koster ikke så mye, og er du glad i å lage mat og da spesielt søtsaker er dette en veldig god investering! Har du ikke sukkertermometer for hånden kan et digitalt steketermometer duge. Hvis du heller ikke har et slikt liggende kan du forsøke vanntesten: Ha en dråpe karamell i iskaldt vann (helst vann med isbiter). Kan den formes som en kule er karamellen ferdig.

Ingrediensene

Vi har brukt en blanding av TagaSØTT og BakeSukkr i denne oppskriften på keto-vennlige fløtekarameller. Du kan velge kun en av de men husk at BakeSukkr ikke oppnår like dyp gylden karamellisering som TagaSØTT. I tillegg har vi brukt litt Monster Fibersirup for konsistensens del. For øvrig kan du gjerne sjekke vår bytteguide for tips.

Tips for vellykkede fløtekarameller

Koking av fløtekarameller er egentlig litt kjøkkenvitenskap, selv om det egentlig er veldig lett. Det er nemlig relativt små marginer som skiller suksess og failure. Sukkerfri, keto-vennlige karameller kanskje til og med hakket “vanskeligere”.

Unngå at karamellmassen skiller seg!

 • Bruk en tykkbunnet kjele – dette bidrar til en mer jevn temperaturfordeling.
 • Rør innimellom – ikke for mye, og ikke for lite.
 • Ikke bruk for høy varme. Middels varme er ideelt.
 • Ikke still temperaturen på kokeplaten underveis – karamellmasse tåler dårlig temperaturforandringer.
 • La massen oppnå riktig temperatur, bruk gjerne et sukkertermometer.

Førstehjelp hvis massen skiller seg:

 • Rør inn litt kokvarmt vann, en teskje om ganger og bruk god gammeldags håndkraft og pisk som en gal til til massen samler seg igjen.
 • Hvis massen skiller seg ETTER at du har hatt den i formen er det dessverre lite å gjøre. Men fortvil ikke! Selv mislykkede karameller smaker himmelsk!

Er fløtekaramellene for løse?

Ha de sukkerfri fløtekaramellene tilbake i kjelen og la de smelta på lav varme. Skru plata til middels varme og la det koke inn. Ta vanntesten underveis (se tips lengre opp i innlegget).

Er fløtekaramellene for harde?

Ha de sukkerfri fløtekaramellene tilbake i kjelen sammen med 15 ml kremfløte. La smelte på lav varme. Skru plata til middels varme og la det koke inn. Ta vanntesten underveis.

Fløtekarameller! (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Ha bakepapir i en form på ca 12 x 22 cm.
 2. Ha TagaSØTT, BakeSukkr og vann i en tykkbunnet kjele.
 3. Varm opp på medium varme til ca 155C - eller til massen blir gyldenbrun.
 4. Rør inn smør, deretter fløte, Fibersirup og salt.
 5. La massen koke på medium varme til den når en temperatur på 118C. Hvis du ikke bruker termometer kan du prøve vanntesten etter ca 10 minutters koking. Se hovedinnlegg for tips.
 6. Ha massen over i formen og sett kjølig i minst to timer men helst over natta.

 

3 Comments

 1. Pingback: Turtle Candy - Skilpaddegodis! (Keto, Sukkerfri - Fett & Forstand

 2. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

 3. Pingback: Rocky Road! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.